Què són i com es regulen els productes elaborats ecològics?
Els productes ecològics elaborats són productes agraris vegetals i animals que han estat transformats mitjançant tècniques que minimitzen la contaminació i les pèrdues de qualitat, sempre restringint l’ús d’additius i auxiliars tecnològics.
Què són i com es regulen els productes elaborats ecològics?
Existeix una normativa que s’ha d’aplicar en totes les etapes de producció, preparació i distribució, des de la producció primària fins a l’emmagatzematge, transformació, transport, distribució i subministrament al consumidor final. Aquesta normativa es basa en els següents principis fonamentals.
La preparació dels aliments ecològics transformats es mantindrà separada en el temps o en l’espai dels aliments no ecològics.
És obligatori un contingut mínim del 95% d’ingredients procedents d’agricultura ecològica i complir unes condicions estrictes per al 5% restant.
L’aliment s’ha d’etiquetar com a ecològic mitjançant el logotip corresponent: l’Eurofulla.
Es fa un control exhaustiu de la traçabilitat que demostri el compliment dels requisits ecològics durant tot el procés.
Hi ha una llista limitada d’additius i coadjuvants tecnològics autoritzats per a la seva utilització; es permeten 83 additius enfront dels 322 permesos en la producció no ecològica.
Imatge cedida per Ecovalia. Clica la imatge per veure el gràfic
Si vols saber més sobre productes ecològics pots trobar més informació en ABC productes ecològics.