El fred ja és aquí i toca posar l’organisme a punt amb fruites i verdures ecològiques de temporada per activar les defenses naturals del cos.
“La natura és sàvia”: aquesta frase és tan famosa com certa, ja que les fruites i verdures que la natura ens ofereix durant els mesos de fred són capaces, gràcies al seu elevat contingut en nutrients, de neutralitzar i eliminar toxines, regular les funcions vitals i activar el sistema immunitari.
No obstant això, per beneficiar-se al màxim de les seves propietats terapèutiques és aconsellable que siguin ecològiques i de temporada; només aquestes conserven la totalitat de les seves vitamines, minerals i antioxidants, perquè s’han collit en el moment òptim de maduració i estan lliures de pesticides, fungicides i additius.
Què menjar quan fa fred
Perquè les defenses funcionin amb normalitat quan fa fred, l’organisme ha de tenir un nivell equilibrat de determinades vitamines i minerals.
Vitamina A
A més de ser antivírica, protegeix les mucoses i està present en moniatos, carbasses, aranges, magranes i figues.
Estimula la capacitat dels neutròfils i la proliferació dels limfòcits T, que protegeixen dels virus. Els principals aliments rics en aquest nutrient són els cítrics, juntament amb caquis, mangos, magranes, carbasses, moniatos i naps.
La tardor és època de bolets, un autèntic tresor nutritiu molt ric en minerals i vitamines. Els que casualment surten a la tardor posseeixen una substància antiviral anomenada lentinan, que resulta més biodisponible si els bolets es mengen amb arròs integral.
Contingut relacionat
Consells
Enforteix el sistema respiratori
La tardor i l'hivern són les estacions dels virus del...
Consells
5 idees per incloure la magrana en les teves receptes
Diürètica i depurativa, la magrana és un superaliment que pots...
Consells
Aliments per potenciar les teves defenses
Una alimentació rica en vitamina C i altres nutrients antiinflamatoris...
Consells
Ramen de maitake, espinacs i ou
Enriqueix els típics fideus japonesos o ramen amb maitake, un...