Consells

Què menjar quan fa fred

El fred ja és aquí i toca posar l’organisme a punt amb fruites i verdures ecològiques de temporada per activar les defenses naturals del cos.

Què menjar quan fa fred - Consells - Veritas

“La natura és sàvia”: aquesta frase és tan famosa com certa, ja que les fruites i verdures que la natura ens ofereix durant els mesos de fred són capaces, gràcies al seu elevat contingut en nutrients, de neutralitzar i eliminar toxines, regular les funcions vitals i activar el sistema immunitari.

No obstant això, per beneficiar-se al màxim de les seves propietats terapèutiques és aconsellable que siguin ecològiques i de temporada; només aquestes conserven la totalitat de les seves vitamines, minerals i antioxidants, perquè s’han collit en el moment òptim de maduració i estan lliures de pesticides, fungicides i additius.

Què menjar quan fa fred

Perquè les defenses funcionin amb normalitat quan fa fred, l’organisme ha de tenir un nivell equilibrat de determinades vitamines i minerals.

Vitamina A

A més de ser antivírica, protegeix les mucoses i està present en moniatos, carbasses, aranges, magranes i figues.

Vitamina C

Estimula la capacitat dels neutròfils i la proliferació dels limfòcits T, que protegeixen dels virus. Els principals aliments rics en aquest nutrient són els cítrics, juntament amb caquis, mangos, magranes, carbasses, moniatos i naps.

Vitamina D

Millora el sistema immunitari innat i adaptatiu i la tenen els xiitakes, el rovell d’ou i el peix blau.

Coure

Té propietats antivíriques i es troba en naps, moniatos, carbasses, castanyes, magranes i bolets.

Magnesi

Naps i figues són rics en aquest oligoelement que incrementa l’activitat de les cèl·lules encarregades de neutralitzar virus típics d’un temps fred.

Zinc

Augmenta el nombre de limfòcits T i el contenen els naps, les carbasses i els bolets.

Bolets de tardor: tresor medicinal per al fred

La tardor és època de bolets, un autèntic tresor nutritiu molt ric en minerals i vitamines. Els que casualment surten a la tardor posseeixen una substància antiviral anomenada lentinan, que resulta més biodisponible si els bolets es mengen amb arròs integral.

Contingut relacionat

  • Consells

Enforteix el sistema respiratori

La tardor i l'hivern són les estacions dels virus del...

  • Consells

5 idees per incloure la magrana en les teves receptes

Diürètica i depurativa, la magrana és un superaliment que pots...

  • Consells

Aliments per potenciar les teves defenses

Una alimentació rica en vitamina C i altres nutrients antiinflamatoris...

  • Consells

Ramen de maitake, espinacs i ou

Enriqueix els típics fideus japonesos o ramen amb maitake, un...