Consells

Què amaguen els antulls

Els desitjos en si mateixos no són un problema, el problema és que ens vinguin de gust productes que no encaixen en una alimentació equilibrada i saludable. Per superar les ganes de menjar processats com ara xips, brioixeria feta amb farines i sucres refinats o menjar ràpid cal esbrinar el perquè d’aquestos antulls irrefrenables. Què amaguen els antulls - Consells - Veritas Sovint, els antulls d’aliments insans van acompanyats d’afartades i, com a conseqüència, de sensació de culpa i frustració. Les afartades s’associen a situacions d’ansietat, però també provenen del desequilibri dels sistemes interns.

Què amaguen els antulls

El desig pot partir de la inestabilitat que desencadena l’excés d’aliments que ens refreden i que provoca que desitgem el seu oposat, o viceversa, o perquè s’han ingerit ultraprocessats pobres en minerals, vitamines i altres substàncies nutritives. Per tant, conèixer l’origen del capritx ens ajudarà a regular-lo i a resistir-lo.

Sucres addictius

És sabut que alguns aliments i begudes (per exemple, les begudes carbonatades amb excitants i molt de sucre) generen addicció i sensació de malestar quan es deixen de prendre, sobretot si s’han estat consumint amb certa freqüència. En deixar de consumir sucres refinats apareixen les ganes de tornar-ne a prendre, maldecaps, cansament i desànim. Aquestes sensacions desagradables es poden mitigar reinterpretant els antulls i menjant fruites fresques i deshidratades ecològiques, begudes naturalment fermentades com la kombutxa, infusions, batuts, liquats, cereals integrals cuinats per potenciar-ne la dolçor natural i aliments rics en carbohidrats complexos, com els llegums, les hortalisses i els tubercles, que proporcionen una energia estable, tranquil·la i duradora.

Mancances nutricionals

Igualment, els antulls poden ser d‘aliments molt salats i solen estar lligats a manifestacions de desequilibris generats per mancances de minerals, vitamines o proteïnes. El primer pas és identificat quins nutrients són deficitaris i quins es tenen en excés. Per calmar l’apetència d’aliments molt salats cal reduir el consum de colços, alcohol, carn vermella i cereals refinats, i potenciar el consum d’algues, llavors, fruita seca, verdures i condiments saludables (herbes i espècies naturals). Així mateix, es poden afegir petites quantitats de salsa de soja ecològica, miso i altres aliments fermentats, que destaquen pel gust salat, com la pruna umeboshi sencera, en puré o en vinagre. Descobreix la nostra col·lecció de receptes saludables.

Contingut relacionat

  • Consells

El pàncrees i l’obsessió

Si tenim tendència a obsessionar-nos hem d'enfortir el pàncrees amb...

  • Consells

Cuida el teu fetge i elimina la ràbia

La manera com ens sentim i gestionem les emocions és,...

  • Consells

Què menjar per no estar enfadats

Els aliments que mengem diàriament influeixen no només en la...