Pren nota de la pizza d’espelta amb figues i gorgonzola, una recepta dolça i salada, que combina el sabor intens del formatge gorgonzola amb la lleugeresa de la ruca i la massa d’espelta.
A més, la combinació de figues fresques i formatge gorgonzola, dos ingredients contrastants però complementaris, eleva aquest plat a un nivell de sabor únic i sofisticat.
Beneficis nutricionals
Aquest plat ofereix múltiples beneficis nutricionals. L’espelta, rica en nutrients, aporta una font valuosa d’energia duradora, mentre que les figues agreguen antioxidants i vitamines essencials. A més, el gorgonzola, a l’ésser una font de proteïnes i calci, contribueix a mantenir la salut òssia i muscular.
És coneguda per ser més rica en proteïnes, fibra, vitamines i minerals, la qual cosa la converteix en una opció més saludable i fàcil de digerir.
Enforna la base de la pizza durant 8 minuts a 220 °C.
Mentrestant, talla les figues a rodanxes i el formatge i el gall dindi a daus petits.
Retira la pizza del forn després del temps de cocció i cobreix-la amb una base de ruca.
Decora-la per damunt amb les rodanxes de figues i els daus de formatge i gall dindi.
Fes-li una última enfornada d’un parell de minuts per fondre el formatge i torrar les figues. Si vols, hi pots afegir una mica de mel per sobre abans de servir-la.
Gaudeix d’aquesta recepta que et proposa la dietista i nutricionista Anna Torelló, impulsora del perfil d’Instagram @thehappyavocadooo.