El nostre pa ecològic

Pa antic: sabor i tradició

Inspirat en els tradicionals pans de muntanya, rústics i consistents, arriba a Veritas el pa antic: una nova especialitat que fem amb diferents farines (sègol, espelta i blat), nous, mel de romaní i llavors de xia. Pan antic: sabor i tradició - Veritas

Pa antic: sabor i tradició

Després de diversos mesos de proves i feina, els nostres mestres forners han aconseguit un pa realment especial, clàssic i contundent. L’elaborem artesanalment, peça a peça, i està basat en la recepta d’una fogassa típica dels Pirineus que es feia lentament a les cases de muntanya per afrontar les baixes temperatures i aportar l’energia necessària durant els mesos més freds de l’any. Sempre fidels a la nostra manera de fer, hem seleccionat la millor matèria primera ecològica per obtenir un pa únic, fruit de l’afortunada combinació de tres farines diferents (de blat, d’espelta i de sègol) amb nous, mel de romaní, llet sencera i llavors de xia, un superaliment que li dona un toc de modernitat i destaca per la seva aportació de proteïnes completes, antioxidants, fibra soluble i àcids grassos essencials omega-3. Els gustos i les aromes dels diferents ingredients es fonen i donen com a resultat un pa de paladar intens amb el toc fresc de les dous i la dolçor característica de la mel.

Molla esponjosa i crosta gruixuda

Potent i saborós, el pa antinc es pot consumir sol, tot i que és perfecte per maridar amb patés o qualsevol formatge, espelcialment el mató. La eva molla és esponjosa, una mica humida i de color crema gràcies als pigments originals de les farines ecològiques que utilitzem i que no han estat blanquejades ni tractades químicament. De crosta gruixuda i cruixent, es conserva tendre uns quants dies perquè és la mateixa crosta la que el protegeix. Perquè l’interior es cogui bé i la crosta no es cremi, aquest pa necessita una cocció llarga i precisa, que fem en un forn amb sola de pedra. Descobreix el nostre pa de fajol, també ideal per a l’hivern.

Contingut relacionat

  • El nostre pa ecològic

Pa de fajol

Pa de fajol, una menja perfecta per acompanyar tant aliments...

  • El nostre pa ecològic

Pa de blat de moro

El pa de blat de moro és molt digestiu i...

  • El nostre pa ecològic

Descobreix la nostra barra artesana

Descobreix la nostra barra artesana, un dels nostres grans èxits,...