El nostre pa ecològic

Pa de blat de moro

El pa de blat de moro és molt digestiu i el seu gust lleugerament dolç el converteix en el perfecte company de melmelades, formatges tendres i embotits lleugers.

L’elaborem amb farina de blat de moro pregelatinitzada, blat, llevat mare, aigua i sal. El blat de moro li confereix aquest brillant i peculiar color groc i gràcies a la pregelatinització resulta summament digestiu. A més d’enriquir-lo i proporcionar-li textura, la funció essencial del llevat mare és predigerir el pa, és a dir, preparar-lo perquè els seus nutrients ens alimentin millor, protegeixin la flora intestinal i no desgastin les nostres reserves minerals.

Després de la fermentació curta i delicada que requereix quest tiups de pa, l’acabem amb una cocció lenta, perquè el blat de moro agafa color ràpidament.

Pa de blat de moro

El resultat és una peça de molla esponjosa i un gust suau més aviat dolç, ric en hidrats de carboni i fibra. El seu contingut en hidrats de carboni el fan adequat per a nens i esportistes, mentre que la fibra s’encarrega de regular les funcions de l’aparell intestinal i reduir els nivells de colesterol dolent.

A més, és un oa molt saciant, que elimina la sensació de gana entre hores, per la qual cosa és interessant si es vol controlar el pes.

Quan el blat de moro és integral ens aporta vitamines del grup B (en concret, B1, B3 i B9), que actuen enfortint el sistema nerviós i incrementant la nostra resistència davant situacions estressants i exigents, com les èpoques d’exàmens, per exemple.

I quant el seu particular color groc, els responsables són els carotens del blat de moro, uns antioxidants que ajuden a conservar la vista i a combatre els radicals lliures responsables de l’envelliment de cèl·lules i teixits.

Les beneficioses característiques del blat de moro es transmeten directament al gust, l’aroma i la textura del pa, que combina a la perfecció amb aliments dolços, que potencien la dolçor natural del cereal. Per exemple, és la millor parella de melmelades i confitures, codonyat, formatges d’untar i diferents cremes, com les de cacauet, xocolata, avellanes o ametlles. Així mateix, és ideal per acompanyar formatges tendres i embotits lleugers, com el gall dindi o el pernil cuit.

A les nostres botigues el trobaràs en format de quilo i rodó i pots demanar-lo tallat i congelar-lo si cal. També pots anar consumint-lo al llarg d’uns dies (es manté tendre bastant temps) i recorda que torrat queda deliciós.

Descobreix els beneficis d’un pa ecològic.

Contingut relacionat

  • El nostre pa ecològic

Pa ecològic – Estudis

El pa ecològic és més ric en proteïnes, fibres i...

  • El nostre pa ecològic

Descobreix el pa de sègol

Descobreix el pa de sègol; d'escorça fosca i molla densa,...

  • El nostre pa ecològic

Descobreix la nostra barra artesana

Descobreix la nostra barra artesana, un dels nostres grans èxits,...