Menstrual Point


A Veritas apostem per l’accessibilitat i la gratuïtat de productes menstruals i ens unim al moviment social Menstrual Point®

Més enllà de distribuir productes ecològics per a tots i per a cada dia, a Veritas també treballem per ser la nostra millor versió; per aquest motiu, el novembre del 2023, ens convertim en la primera empresa d’Espanya a oferir de manera gratuïta i accessible compreses i tampons ecològics a la població menstruant que tingui una necessitat imprevista. En aquest sentit, ens sumem al moviment social Menstrual Point® per lluitar contra la discriminació econòmica vinculada al sexe i l’edat.

Veritas, espai Menstrual Point®

El 86% de les dones afirmen haver-se trobat sense accés a productes menstruals quan els han necessitat. A Veritas volem contribuir a reduir aquesta xifra; per aquest motiu, convertim els nostres punts de venda en centres de confiança per a totes les persones menstruants, siguin o no clientes dels nostres supermercats.

“Els productes menstruals són un bé de primera necessitat, igual que el paper higiènic. Facilitant aquests productes, fem un pas cap a la igualtat de gènere, alhora que cuidem la salut menstrual de les nostres treballadores i les persones que ho necessitin, oferint compreses i tampons saludables i sostenibles, de manera gratuïta”

Sophie Pagnon, directora de Comunicació, Màrqueting i Impact Officer.

Per implementar aquesta acció, hem habilitat un dispensador amb compreses i tampons ecològics a tots els nostres supermercats i centres de treball. A més, a l’exterior de totes les nostres botigues, hem instal·lat senyals indicatius de Veritas Menstrual Point®, que identifiquen aquest punt de venda com un espai Menstrualment Responsable®.

Menstrual Point® - Indicador - Supermercats ecològics Veritas

Les persones menstruants poden accedir de manera gratuïta als productes d’higiene femenina després de sol·licitar l’accés al lavabo a qualsevol dels nostres treballadors, als quals hem format per facilitar l’accés i la informació oportuna.

Menstrual Point® - Treballadora i clienta - Supermercats ecològics Veritas

Les nostres empleades han estat les primeres a poder accedir a aquest servei i han rebut la formació que imparteix Menstrual Point® en organitzacions i centres educatius sobre salut menstrual.

Descobreix el moviment Menstrual Point® .

Compreses i tampons ecològics de Masmi

Cada dona utilitza de mitjana entre 15.000 i 20.000 productes menstruals al llarg de la seva vida fèrtil, per la qual cosa el seu impacte en la seva salut és molt significatiu. A Veritas defensem que les compreses i els tampons han de ser de màxima qualitat; per aquesta raó, per a aquest projecte comptem amb un aliat de màxima confiança: Masmi Organic Care.

Masmi i Veritas - Coto ecològic - Companys de viatge- Supermercats ecològics Veritas

Els productes de Masmi Organic Care són hipoal·lergògens i recomanats per ginecòlegs i obstetres per prevenir irritacions, picors i al·lèrgies. Les seves compreses i tampons es fabriquen a Espanya amb cotó 100% ecològic certificat, sense derivats del plàstic i lliures de tòxics. Per a aquest projecte, utilitzem les compreses i els tampons regulars amb aplicador de cartró biodegradable. Cal tenir en compte que, només a Europa, els productes menstruals d’un sol ús, derivats del plàstic, generen 200.000 tones de residus a l’any. A més, es calcula que cada tampó o compresa convencional triga 300 anys a degradar-se.

Masmi i Veritas - Tampons - Companys de viatge- Supermercats ecològics Veritas

Veritas i Masmi Organic Care, conscients de tot això, es van convertir en companys de viatge fa més de 10 anys per oferir al mercat una alternativa saludable i sostenible per viure la menstruació de forma més respectuosa amb el medi ambient.

Reclamem productes menstruals gratuïts en espais públics

Més enllà de posar en marxa aquesta acció, en hem proposat un pas més a favor de la conscienciació col·lectiva amb la població menstruant. Per això, ens dirigim a l’administració central i autonòmica, així com als ajuntaments on s’ubiquen els seus punts de venda, per oferir a la ciutadania la disponibilitat dels nostres supermercats com a espais de referència, i compartir experiències davant d’aquest compromís col·lectiu amb la població menstruant, previst ja a la legislació espanyola.

L’article 5 de la Llei Orgànica 2/2010 ja preveu mesures de distribució de productes de gestió menstrual, a centres educatius i entitats amb finalitat social, així com fer-ho, de forma preferent i progressiva, amb productes sostenibles, orgànics, ecològics, de ràpida descomposició, reutilitzables i lliures de químics, per tal de causar el menor impacte possible al medi ambient i en la salut de les dones i altres persones destinatàries. Aquestes mesures ja s’implanten a països com el Regne Unit, Escòcia, França, Canadà o Austràlia.

A més, també ens sumem a la reivindicació, ja activa a Change.org, de disposar de productes menstruals gratuïts en espais públics. Per aquest motiu, obrim una nova acció en la nostra iniciativa d’activisme “Provoquem un canvi” per visibilitzar aquesta reivindicació i ser impulsors del canvi.

🌟Per primera vegada a l’estat espanyol ens convertim en referents per aquelles persones qui necessiten compreses o tampons d’emergència. A partir de novembre de 2023, en les nostres 80 botigues, aquests articles considerats essencials s’oferiran de manera GRATUÏTA.

Estem molt content@s d’explicar-vos que ens unim a @menstrualpoint_net i @masminaturalcotton per fer un pas més cap a la discriminació econòmica per gènere. A més cuidant la higiene íntima amb productes ecològics. 🙌

Juntes, estem creant un univers on la salut femenina és la veritable protagonista! 🌟

T’acaba de venir la regla? Troba el teu Veritas!🩸