Tècniques de cuina

Llavors de lli moltes – Tècniques de cuina

Les llavors de lli són molt riques en omega-3, uns àcids grassos essencials per al bon funcionament de l’organisme.

Amb tot, si te les menges senceres passaran intactes a l’intestí i no podràs absorbir aquests àcids, per la qual cosa és aconsellable comprar-les ja moltes, sempre a punt per afegir a iogurts, cremes, arrossos, amanides, smoothies…!

Llavors de lli moltes – Tècniques de cuina

Propietats de les llavors de lli

Detoxifiquen l’intestí, disminueixen els greixos en sang, redueixen la inflamació… En definitiva, les llavors de lli són un tresor nutricional, però per absorbir-ne tots els nutrients les has de prendre triturades.

La llavor sencera té una culícula dura molt dificil de trencar quan mastegues que tampoc poden degradar els àcids estomacals, cosa que provoca que passin a l’intestí intactes.

Si les vols moldre a casa, recorda que amb la fricció de la trituració es poden oxidar i enrancir perquè són molt inestables a la calor, cosa que implica la pèrdua de propietats. Per això, és millor comprar-les ja moltes en bosses hermètiques i opaques, que has de guardar a la nevera una vegada les hagis obert per evitar l’oxidació esmentada.

Llavors de lli moltes - Tècniques de cuina - Veritas

El lli a les teves receptes

El lli ja molt és molt fàcil d’introduir a la cuina i t’ofereix una infinitat d’aplicacions culinàries grpacies a la seva capacitat de gelificar: en posar-lo en aigua o escalfar-lo, es forma un mucílag viscós que proporciona als plats una textura única.

A Veritas trobaràs una gamma de llavors moltes ecològiques sobre una base de lli que resulten molt versàtils a més de nutritives: destaquen per la seva aportació en vitamines i minerals.

Substitut de l’ou en receptes veganes

  1. Barreja dues cullerades de lli amb dues d’aigua.
  2. Deixa que el mucílag s’hidrati.
  3. Quan tingui l’elasticitat típica de la clara d’ou ha pots fer servir la mescla com si fos ou, tot i que sense escalfar-la massa.

Risotto amb llavors de lli

Prepara un risotto molt especial fet amb arròs integral i un puré de verdures, al qual hauràs afegit la mescla triada. El lli proporciona una textura gelatinosa i permet que el midó del cereal emulsioni amb el puré.

Enriqueix els teus plats

Igualment, són ideals per preparar vinagretes, afegir a iogurts o muslis, fer creps o arrebossar bombons de formatge o de plàtan.

Contingut relacionat

  • Tècniques de cuina

Psyllium – Tècniques de cuina

A més d'estabilitzar el colesterol i regular les funcions intestinals,...

  • Tècniques de cuina

Blat i espelta en gra – Tècniques de cuina

Sans, sabrosos i nutritius, blat i espelta en gra es...

  • Tècniques de cuina

Copa de musli amb xia, lli i maduixes

Copa de musli amb xia, lli i maduixes, una recepta...

  • Tècniques de cuina

Enriqueix la teva dieta amb llavors ecològiques

Les llavors ecològiques aporten gust i textura a moltíssimes receptes,...