Atenció al client
De dilluns a divendres de 9 a 20 h. Dissabtes de 9 a 14 h (excepte festius).
L’estiu és una època de l’any que ens presenta fruites de temporada delicioses! La síndria, el meló, la pruna, el préssec, la nectarina, l’albercoc, el paraguaià… són fruites d’estiu que t’hidrataran i faran que et sigui una mica més fàcil passar la calor. Sempre recomanem consumir-les ecològiques.
Troba totes les fruites d’estiu que tenim a Veritas a la nostra shop online.
L’OMS recomana consumir 5 racions de fruita i verdura al dia. Per tant, la fruita és un dels principals aliments que l’organització recomana per poder gaudir de salut. Però quines fruites podem menjar a l’estiu?
La natura és sàvia i ens proporciona a cada estació de l’any els aliments que necessitem. Les fruites d’estiu t’hidrataran i et proporcionaran els nutrients i antioxidants que els teu cos necessita per a aquesta temporada.
Molt hidratant, és una fruita amb un alt percentatge d’aigua. Aporta carotenoides, entre els quals destaca el licopè.
Molt refrescant, de les fruites amb menys contingut energètic. Aporta més quantitat de folats, també conté potassi i és ric en vitamina C.
Es classifica en funció del seu color (groc, vermell, negre o verd). Conté sorbitol, al qual s’atribueix efecte laxant. Conté antioxidants i àcids orgànics.
Variant del préssec, però de forma aixafada. De pell groga i vermellosa i carn blanca o groga, destaca per l’aportació d’antioxidants (vitamines A i C).
Com més rosat, més dolça és la seva carn. Té un gust menys àcid que el préssec. Conté quantitats destacables d’antioxidants, principalment β-carotens i vitamina C, i de fibra.
Per portar una dieta variada i equilibrada hauríem d’incorporar fruites i verdures variades a tots els nostres àpats.
Les fruites ecològiques són més gustoses i nutritives. Es recomana menjar-les amb pell per aprofitar-ne totes les vitamines, minerals i antioxidants. Són lliures de pesticides i adobs de síntesis química i en el seu cultiu s’apliquen tècniques que no esgoten els nutrients del sòl i permeten el manteniment de la biodiversitat.
María Dolores Raigón, doctora en Enginyeria Agrònoma per la Universitat Politècnica de València (UPV), ha liderat diversos estudis sobre les fruites ecològiques. Consulta’ls!
¿T’ha agradat aquest article sobre les fruites d’estiu? Descobreix-ne més.
Comença la temporada de xirimoies! Sota una pell una mica...
Tant els albercocs com els carbassons destaquen pels seus nutrients...
Vermelles i molt saboroses, les maduixes són perfectes per elaborar...
Els fermentats formen part de la nostra cultura des de...