Atenció al client
De dilluns a divendres de 9 a 20 h. Dissabtes de 9 a 14 h (excepte festius).
Un dels principals motius per triar triar patates ecològiques en lloc de no ecològiques és la seva innegable superioritat nutricional. Destaquen per tenir potassi, un mineral essencial per al bon funcionament del cos.
Saborosa i versàtil gastronòmicament parlant, la patata també és molt nutritiva gràcies al seu contingut en:
L’organisme necessita el potassi per a molts dels seus processos, ja que està implicat en:
Les patates ecològiques acumulen 636,32 mg de potassi per cada 100 g, i les no ecològiques, 451,17 mg, la qual cosa implica una aportació un 41% superior. En analitzar aquestes xifres, i considerant que la ingesta diària admissible de potassi per a una persona adulta és de 4.700 mg, veiem que si la patata fos l’única font de potassi en la dieta diària caldria consumir 300 g més de patata no ecològica per aconseguir la ingesta de la dosi necessària d’aquest mineral (figura 1).
El midó és un carbohidrat complex present en les patates i quan és ecològica la seva proporció és d’un 18,45%, mentre que el percentatge que contenen les no ecològiques és d’un 11,33%, és a dir, que les primeres en sintetitzen un 38,59% més (figura 2).
Quan la patata es cuina al vapor conserva molt bé els micronutrients i si, una vegada cuita, es deixa refredar unes quantes hores l’estructura del midó es modifica i es forma l’anomenat midó resistent, un aliment prebiòtic que serveix d’aliment a la microbiota intestinal beneficiosa.
És sabut que en els vegetals els nutrients s’aglomeren en la matèria seca, motiu pel qual és preferible que els seus nivells siguin alts. En la patata no ecològica la seva fracció és del 17,32% enfront del 24,71% de l’ecològica, la qual cosa significa que aquesta última és més nutritiva, però també que conté menys agua. En concret, un 75,29%, l’ecològica, i un 82,68%, la no ecològica; diferències que obeeixen al fet que es du a terme més fertilització nitrogenada en el cultiu no ecològic (figura 3).
Aquest contingut més baix en humitat és un gran avantatge a l’hora de fregir; com que hi ha menys aigua per eliminar, es necessita menys temps i energia per aconseguir el punt de fregit, cosa que equival a una millor eficiència energètica.
La seva diversitat a la cuina és espectacular tant si són les protagonistes de la recepta com si formen part de la resta dels ingredient o de la guarnició. El color de la pell és la millor guia a l’hora de cuinar:
Font: M. D. Raigón – Dte. Química de l’Escola Tècnica Superior del Medi rural i Enologia. Universitat Politècnica de València.
Consulta la nostra elecció d’estudis sobre la comparativa dels aliments ecològics enfront dels no ecològics.
Totalment pura i natural, la mel ecològica conserva intactes els seus nutrients...
La civada és un dels cereals més complets que hi...
En comparar els grans de quinoa ecològica amb els no ecològics, la...
Rica en fibra, minerals, vitamines i antioxidants, els estudis demostren...