Atenció al client
De dilluns a divendres de 9 a 20 h. Dissabtes de 9 a 14 h (excepte festius).
Els iogurts de la marca Veritas s’elaboren amb ingredients ecològics de proximitat i de primera qualitat, no contenen ni conservants ni aromes artificials i, a més, estan envasats en cartró, reciclable i sostenible.
Óscar Gutiérrez és un amant dels iogurts, passió que el va portar a fundar Cambelson, una petita empresa que es dedica a la producció de productes lactis ecològics. Al seu obrador, situat a Granollers, elaboren els iogurts, quefirs i flams de la marca Veritas.
Sempre procurem que els productes estiguin fets amb llet fresca del dia per guanyar qualitat.
Óscar Gutiérrez, gerent de Cambelson.
La llet la recullen de la granja Can Joans, una petita explotació familiar dedicada a l’agricultura i a la ramaderia ecològica, situada molt prop del magatzem de Veritas, a Lliçà d’Amunt, i de la mateixa fàbrica de iogurts.
Joan Pou és l’agricultor i ramader de la granja Can Joans i, juntament amb la seva dona, els seus fills i els seus pares, van decidir apostar per una manera de viure ecològica. Entenen la seva feina com un cercle complet entre agricultura i ramaderia; per això alimenten les vaques amb una dieta basada en farratge i cereals ecològics dels mateixos camps que conreen.
Nosaltres treballem la terra a partir d’una rotació de cultius entre alfals, farratges i cereals per obtenir l’aliment de les vaques. Després, les vaques, a part de produir la llet que munyim, també ens donen els fems, que per a nosaltres és or negre, ja que després els compostem i els barregem una altra vegada amb la terra”, explica en Joan.
Joan Pou, agricultor i ramader de la granja Can Joans.
A més, per a la família de ramaders el benestar animal és el més important.
La cura de les vaques és una cosa essencial perquè no oblidem que són éssers vius.
Joan Pou, agricultor i ramader de la granja Can Joans.
Durant el dia, els animals pasturen en camps i durant la nit, o els dies de pluja, s’allotgen en estables. Gràcies a les condicions de vida que tenen i l’amor amb el qual estan cuidades, segons en Joan, les seves vaques tenen “uns 12 anys de vida de mitjana”, el doble de la que tenen les cuidades en granges no ecològiques.
La família de ramaders, a més de produir ecològic, també té una mirada posada en la innovació i fa servir la tecnologia per resoldre els problemes que es troba en la seva feina del dia a dia.
D’una banda, la llet la recullen a partir d’un sistema de munyiment automàtic que els permet estalviar temps.
Abans munyíem dues vegades al dia, a les sis del matí i a les sis de la tarda, i havíem de munyir totes les vaques alhora. Ara hem trobat un robot automàtic i tot és més fàcil. Les vaques van a munyir-se quan volen, no quan nosaltres havíem programat. Han après que quan entren en aquesta zona de l’estable se les muny i hi van quan volen.
Joan Pou, agricultor i ramader de la granja Can Joans.
D’altra banda, el pagès també comenta que “han trobat un collaret que els diu quan una vaca està en zel, remuga o jeu”. D’aquesta manera, la tecnologia els ha ajudat a no haver de medicar l’animal de manera preventiva abans de saber si està malalt.
Després de recollir la llet a la granja Can Joans, Óscar Gutiérrez i el seu equip rep la llet, la pasteuritza a l’obrador de Granollers i la fermenta per crear el iogurt.
La fermentació pot ser molt ràpida, com en els iogurts industrials, o pot ser molt lenta, i és el nostre cas. D’aquesta manera, guanyes en cremositat i sobretot en sabor.
Óscar Gutiérrez, gerent de Cambelson.
Després de recollir la llet a la granja Can Joans, Óscar Gutiérrez i el seu equip rep la llet, la pasteuritza a l’obrador de Granollers i la fermenta per crear el iogurt.
La fermentació pot ser molt ràpida, com en els iogurts industrials, o pot ser molt lenta, i és el nostre cas. D’aquesta manera, guanyes en cremositat i sobretot en sabor.
Óscar Gutiérrez, gerent de Cambelson.
Segons el producte que es vulgui obtenir, el iogurt es fermenta a l’envàs, i dona lloc al iogurt ferm convencional, o al tanc de pasteurització, on es deixa fermentar i es bat posteriorment, per obtenir el iogurt batut.
També elaboren quefir i el procés és el mateix que el del iogurt, però amb un ferment diferent format per bacteris i llevats. Tots dos estan lliures de conservants i als lactis de gustos se’ls afegeixen aromes naturals. A més, passen només tres dies des que la llet es recull fins que el producte arriba a la botiga.
Segons l’Óscar, per a Cambelson és molt important “el tracte pròxim amb el pagès i els clients”; per això treballen perquè “el projecte sigui viable per a tots” i poder aconseguir “un producte de qualitat al millor preu possible”, a més de cuidar el tracte amb els animals i el medi ambient.
Los yogures ecológicos Veritas se elaboran de forma totalmente artesanal...
El kombutxa ha conquerit el cor de moltes persones per...
Els risottos Veritas i les receptes de quinoa i preparats...
A les nostres botigues arriben les taronges Biorange des de...