Diccionari d'aliments

Ets celíac o no se’t posa bé el gluten? 

En l’actualitat, augmenten els casos de persones celíaques, sensibles al gluten o que decideixen no consumir aquesta proteïna per elecció pròpia o recomanació mèdica. Per això, és important que tinguin a l’abast opcions variades, nutritives i, sobretot, certificades.

Sense gluten & Eco - La teva millor versió

Abans de tot, cal recordar que el gluten és una glicoproteïna, és a dir, dues molècules de proteïnes juntes. Aquestes només es troben al blat i els cereals de la seva família, però altres cereals, com la civada, tenen unes altres proteïnes molt semblants a les prolamines presents als cereals amb gluten, i el cos d’alguns celíacs les percep com si fossin el mateix component i reacciona igual davant la seva presència. A més a més, s’acostuma a trobar al mercat civada contaminada amb cereals de la família del blat.

Els cereals i pseudocereals que de manera natural no contenen gluten són, principalment, l’arròs, el blat de moro, l’amarant, la quinoa, el tef, el mill i el fajol. No t’oblidis de consumir-ne d’ecològics! Estaran lliures de possibles restes de pesticides i fertilitzants de síntesi química i no procediran de llavors transgèniques.

A banda d’això, afavoreixen el manteniment de la biodiversitat i redueixen la contaminació dels sòls i les aigües. A més a més, els productes sense gluten ecològics tenen una llista d’additius permesos reduïda al mínim.

Pan de semillas sin gluten  - Recepta - Veritas
Pan de semillas sin gluten

Disposem d’una àmplia varietat de pans envasats sense gluten, tant convencionals com la nostra gamma de pa de gra. A base de fajol, quinoa, civada o de gustoses i nutritives barreges de farines de cereals i llavors. Podràs triar entre pa rodó, pa de motlle, baguet, pa alemany, pa d’hamburguesa, crackers, torrades i grissinis, entre d’altres.

L’oferta és diversa: tenim pasta elaborada a base de cereals sense gluten (arròs, quinoa, blat de moro o fajol), amb base de llegums (llenties vermelles o cigrons) i tipus konjac. Totes estan presentades en formats diferents perquè puguis triar la que més bé s’adapti a la recepta que vulguis preparar: espaguetis, macarrons o espirals.

El món de les galetes sense gluten cada cop és més ampli i atractiu. Als nostres supermercats les trobaràs tipus cookiesdigestive, banyades en xocolata o garrofa, de mantega, amb llavors de xocolata o farcides de fruites o crema de cacau, en format individual o en paquet.

Galetes sense gluten amb gotes de xocolata - Recepta - Veritas
Galetes sense gluten amb gotes de xocolata

També podràs optar per magdalenes amb xocolata i sense, barretes, tortitas banyades i sense banyar, cereals d’esmorzar, cremes de fruita seca, llaminadures, xocolates i un llarg etcètera.  

Entenem que els productes de rebost són bàsics i que no poden faltar a qualsevol llar, per la qual cosa ens preocupem per poder oferir una àmplia gamma de productes certificats sense gluten. En aquesta secció trobaràs begudes vegetals, snacks, brous, salses, cremes de verdures, conserves i llavors triturades, entre d’altres.

Una de les begudes amb gluten més consumides durant tot l’any és la cervesa, i és per això que a les nostres botigues n’hi trobaràs diverses opcions, amb alcohol i sense.

Els més petits de la casa també tenen cabuda al nostre assortit. Els purés de fruites, de verdures, amb carn o peix o sense, i les farinetes de cereals són els protagonistes d’aquesta secció. 

Donem una ajuda anual a les persones celíaques - Provoquem un canvi - Veritas

A les nostres botigues tenim uns 200 productes sense gluten i més de 100 entren al nostre projecte “Provoquem un canvi”. Amb aquesta iniciativa, a Veritas donem un ajut anual de fins a 120 euros a les persones que comprin productes de la categoria sense gluten. Els cupons de descompte són de 10 euros per a aquelles que gastin més de 40 euros al mes en aquesta categoria o de 5 euros per a les qui en gastin més de 20.

Coneix més sobre aquesta iniciativa aquí.

Contingut relacionat

  • Diccionari d'aliments

Menú depuratiu sense gluten

Moltes persones es pensen que menjar sense gluten és saludable...

  • Diccionari d'aliments

Pizza de peres i nous sense gluten

Pizza de peres i nous sense gluten, un plaer per a...

  • Diccionari d'aliments

Fajol – Tècniques de cuina

Fajol, un pseudocereal amb un alt porcentatge en proteïna, apte per...

  • Diccionari d'aliments

Quinoa – Tècniques de cuina

Quinoa, un pseudocereal ric en proteïnes i minerals. De fet,...