Nutrició i ciència

Els aliments ecològics tenen més antioxidants

Quan la nostra dieta es basa en aliments ecològics es redueix el risc de malalties, ja que aquests contenen menys contaminants i més antioxidants i matèria seca. Un estudi realitzat per la Universitat de Szent István, Hongria, intenta mostrar els beneficis i perjudicis del contingut nutricional diferencial entre l’alimentació ecològica i la no ecològica, basant-se en els resultats de les nombroses recerques internacionals. Els seus autors intenten definir la relació entre els sistemes de producció ecològic i no ecològic i el valor nutricional dels productes alimentaris, així com les implicacions en la salut del consumidor d’uns o altres productes, que podrien tenir una gran rellevància.

Els aliments ecològics tenen més antioxidants

La conclusió és que els aliments ecològics contenen una quantitat significativament superior de certs antioxidants (vitamina C, polifenols i flavonoides) i minerals, i també un contingut més alt de matèria seca que els no ecològics. D’altra banda, els ecològics tenen un nivell més baix de residus de pesticides, nitrats i alguns metalls pesants que els no ecològics. Hi ha una relació entre els diferents sistemes de fertilització i de protecció dels cultius contra les plagues i la composició nutricional dels cultius. Per tant, en opinió dels seus autors, es pot concloure que els vegetals conreats amb sistemes d’agricultura ecològica tenen més valor nutricional (incloent-hi antioxidants) que els obtinguts de manera no ecològica. A més, com que tenen un nivell més baix de contaminació, el risc de malalties causades per la contaminació alimentària es redueix significativament. Carlos de Prada és un prestigiós expert en qüestions mediambientals. Actualment és president del Fons per a la Defensa de Salut Ambiental, una entitat sense ànim de lucre centrada en la conscienciació sobre els efectes del creixement de la contaminació química del món sobre la salut humana. A través del fons documental que estem creant, ens donarà a conèixer les més diverses recerques i temes d’interès.

Contingut relacionat

  • Nutrició i ciència

Els tomàquets ecològics són més nutritius

Els tomàquets ecològics són més nutritius que els no ecològics...

  • Nutrició i ciència

Què passa després d’una setmana de dieta ecològica

Científics australians demostren que una setmana de dieta ecològica redueix...

  • Nutrició i ciència

Els pesticides alteren la microbiota intestinal

Els pesticides alteren la microbiota intestinal, i poden provocar diferents...