Atenció al client
De dilluns a divendres de 9 a 20 h. Dissabtes de 9 a 14 h (excepte festius).
Són molts els estudis que relacionen l’alimentació ecològica amb un bon estat de la microbiota, la qual cosa al seu torn afavoreix una òptima qualitat del somni. Per això, per dormir bé és recomanable menjar ecològic.
Una microbiota intestinal equilibrada té efectes positius no sols sobre la salut física, sinó també en el sistema nerviós central, a través de l’anomenat eix cervell-intestí-microbioma.
La seva deterioració s’associa amb uns certs trastorns:
Quan està en bon estat es vincula a diferents beneficis[1], com per exemple: dormir bé.
Un estudi[2] dut a terme als Estats Units en homes joves demostra que:
La diversitat del microbioma intestinal promou un son més saludable.
Altres recerques han analitzat les complexes interaccions entre la microbiota i el son. En una revisió de recerques realitzada per científics italians[3] s’explica que:
La microbiota podria influenciar els estats mentals i afectar la qualitat del son i el ritme circadiari.
Al·ludeixen a treballs que connecten l’alteració de la composició bacteriana intestinal i els trastorns del son, i apunten que l’intestí i el cervell es comuniquen constantment. Per exemple, destaquen que la microbiota contribueix de manera rellevant a la producció de precursors de serotonina, que està lligada a la producció de melatonina, una hormona que intervé en els ritmes circadiaris i el son.
Sembla evident que si l’alimentació ecològica potencia un millor estat de la microbiota intestinal, contribueix amb això a una qualitat més bona del descans. A més, els aliments ecològics són més beneficiosos per a la microbiota que els no ecològics; per exemple:
Igualment, hi ha treballs que avalen la inferior presència de substàncies perjudicials en els aliments ecològics, com ara:
Totes dues circumstàncies fomenten una microbiota saludable, ja que està demostrat que els polifenols i els àcids grassos omega-3 afavoreixen la diversitat bacteriana, mentre que els residus de pesticides sintètics –presents en la majoria de productes no ecològics– poden causar danys en la microbiota intestinal, amb freqüència a molt baixes concentracions[5].
T’ha agradat aquest estudi sobre alimentació ecològica i dormir bé? Descobreix més aquí.
Un dels principals motius per triar triar patates ecològiques en...
Fer una dieta ecològica podria beneficiar el sistema cardíac, protegir...