Atenció al client
De dilluns a divendres de 9 a 20 h. Dissabtes de 9 a 14 h (excepte festius).
La polenta o sèmola de blat de moro és molt nutritiva, ràpida de cuinar, fàcil de digerir i apta per als celíacs. A més, té un gust molt suau que agrada els més petits i és especialment adequada per a l’època calorosa.
Originària del nord d’Itàlia, la polenta data de quan el blat de moro va arribar d’Amèrica a Europa. Segles més tard, a la fi del XIX i principis del XX, molts italians van emigrar a l’Argentina, on també és molt popular. De fet, en aquelles terres, quan es diu que una persona «té polenta» significa que és forta i gaudeix d’una bona salut.
Es pot cuinar de moltes maneres i admet un munt de textures i gustos diferents. T’expliquem com la pots preparar, ja sigui per emportar o per menjar a casa. Si vols preparar-la per a anar a la platja o d’excursió, s’ha de fer compacta, i per aconseguir-ho cal bullir-la amb poc aigua. En canvi, si augmentes la quantitat d’aigua, quedarà més suau i la pots servir calenta amb salsa de tomàquet, salsa de xampinyons o samfaina. A l’Argentina i l’Uruguai es barreja amb mantega, es gratina amb formatge i amb les sobres es poden fer croquetes.
En aquest vídeo trobaràs la tècnica de cuina perfecta perquè mantingui intactes les propietats nutricionals. Després, pots preparar aquesta deliciosa recepta de triangles de polenta.
Polenta, un cereal sense gluten fàcil de digerir. Descobreix com...
Triangles de polenta, una recepta molt senzilla i deliciosa de...
Hamburguesa de polenta i verdures, recepta preparada pel reconegut xef...