Atenció al client
De dilluns a divendres de 9 a 20 h. Dissabtes de 9 a 14 h (excepte festius).
Congelar aliments és un mètode segur que n’allarga la vida útil i ajuda a reduir el malbaratament alimentari. Mantenir els aliments a -18 °C o menys inactiva els microorganismes que causen deteriorament o malalties, tot i que no els elimina.
En descongelar i elevar la temperatura dels aliments, els microorganismes que poden ser-hi presents es tornen a activar i es poden multiplicar, cosa que incrementa el risc d’intoxicació alimentària. Per això, és fonamental aprendre a descongelar correctament per garantir la seguretat alimentària, conservar el valor nutricional del menjar i evitar-ne pèrdues innecessàries.
En el ritme frenètic del nostre dia a dia, de vegades recorrem a solucions ràpides, com ara deixar els aliments a temperatura ambient per descongelar-los. Tot i això, aquesta pràctica no és recomanable, ja que entre 5 i 65 °C els microorganismes es multipliquen més de pressa i comprometen la seguretat de l’aliment. Descongelar com cal és senzill i essencial per gaudir dels teus aliments de manera segura i nutritiva.
Una congelació correcta manté els aliments segurs gairebé indefinidament, però pel que fa a la qualitat d’aliments els temps d’emmagatzematge són els següents:
Fruites i verdures: 8-12 mesos
Carn de boví, xai i porc: 6-12 mesos
Carn de pollastre: 9-12 mesos
Carn picada, hamburgueses: 3-4 mesos
Embotits i carn cuita freda: 1-2 mesos
Clares i rovells d’ou crus (sense closca):12 mesos
Peix blanc: 6-8 mesos
Peix blau: 2-3 mesos
Marisc: 3-6 mesos
Sopes i guisats: 2-3 mesos
T’ha agradat aquest article? Troba més.
Pots trobar productes ecològics a Supermercats Veritas
Elaborada amb farina de blat de moro, la polenta et...
Les llavors de cànem són riques en omega-3, omega-6 i,...
Saborosa, lleugera, digestiva i rica en proteïnes, la civada és...
Les crispetes són un aperitiu popular i deliciós que ha...