Atenció al client
De dilluns a divendres de 9 a 20 h. Dissabtes de 9 a 14 h (excepte festius).
Poques coses agraden més que una sopa ben calenta quan arriba el fred. Per aquest motiu els brous preparats no falten a gairebé cap cuina. Però recorda!: només si tries brous ecològics t’assegures que tots els seus ingredients són frescos i naturals, i estan lliures d’additius, conservants, aromes i extractes artificials.
Preparar un brou o una crema és molt fàcil, però requereix temps i dedicació per aconseguir un plat ric en sabor, aroma i propietats nutritives. Els brous, consomés, sopes i cremes de producció ecològica es cuinen seguint les receptes tradicionals, únicament amb ingredients frescos, i n’hi ha prou amb escalfar-los per gaudir d’un plat de cullera saludable i equilibrat.
En canvi, en l’elaboració no ecològica es permet la incorporació d’hidrolitzats de proteïnes, aromes, extractes i additius autoritzats, com els potenciadors de gust.
El glutamat monosòdic (GSM) és l’additiu alimentari E621 i s’afegeix als brous no ecològics per potenciar el gust de carn o proteïna. Està prohibit en la producció ecològica i hi ha estudis que demostren les seves repercussions negatives sobre la salut. Per exemple, el seu consum fins i tot s’ha relacionat amb l’obesitat (Olney, 1969*).
El seu poder tonificant, reconstituent i estimulant es deu, en gran manera, a la seva aportació mineral. En comparar els brous ecològics amb els no ecològics, queda de manifest que els primers tenen més propietats, cosa que es manté quan s’utilitzen per preparar arrossos o guisats, ja que els minerals no es destrueixen durant l’elaboració.
Mineral | Composició ecològica | Composició no ecològica | Valoració (Δ) a favor |
---|---|---|---|
Calci | 122 | 25 | 388% |
Magnesi | 46,4 | 25,7 | 80% |
Ferro | 0,482 | 0,158 | 205% |
Zinc | 0,065 | 0,023 | 182% |
Els nivells de calci i magnesi del brou ecològic són, respectivament, un 388% i un 80% superiors als del producte no ecològic gràcies a una presència més gran d’aquests minerals en les verdures i hortalisses utilitzades, uns nutrients que com que són fàcilment solubles passen sense problemes al brou. En la mateixa línia, els brous ecològics atresoren un 205% més de ferro i un 182% més de zinc davant dels no ecològics.
Aquest elevat contingut mineral converteix als brous vegetals en imprescindibles en una dieta saludable. Així, 200 ml de brou vegetal ecològic aporten el 25% de la ingesta diària de calci; i el 22% de la de magnesi per a l’home i del 38,7% en el cas de la dona, pel fet que la dosi recomanada de magnesi varia en funció del sexe. I si ens referim al ferro, aquesta quantitat representaria el 6% de la ingesta diària per a l’home i el 2,7% per a la dona, perquè les exigències femenines d’aquest oligoelement són més altes.
En canvi, 200 ml de brou vegetal no ecològic tot just cobririen el 4% de la quantitat diària recomanada de calci, el 12,2% de la de magnesi per als homes (21,4% en el cas de les dones) i el 2% de la de ferro per a l’home (0,83% per a la dona).
Font: M. D. Raigón – Dte. Química de l’Escola Tècnica Superior del Medi rural i Enologia. Universitat Politècnica de València.
Rica en fibra, minerals, vitamines i antioxidants, els estudis demostren...
En comparar un vi ecològic amb un de no ecològic,...
Les xifres són clares: les pomes ecològiques tenen més minerals,...
Com que no estan refinats, els cereals integrals mantenen intactes...