Diccionari d'aliments

Bròcoli i coliflor ecològics, la millor tria

Les cols ofereixen beneficis extraordinaris per a la salut, especialment si són ecològiques. El bròcoli i la coliflor són dos tipus de cols que no poden faltar a la teva dieta.

Bròcoli i coliflor ecològics, la millor tria- Diccionari d'aliments- Veritas

Segons estudis duts a terme per la Dra. M. Dolores Raigón, s’ha observat que les cols ecològiques presenten nivells superiors de matèria seca, vitamines i compostos fenòlics, els quals tenen una acció antioxidant. A més, estan lliures de transgènics i de restes de pesticides i fertilitzants de síntesi química, per la qual cosa el fet de cultivar-ne afavoreix la salut i el manteniment de la biodiversitat.

A Veritas podràs trobar bròcoli i coliflor ecològics cultivats pels nostres proveïdors locals amb molt d’amor perquè puguis gaudir de la millor verdura del mercat. No et descuidis d’incloure a la dieta aquestes crucíferes dues vegades per setmana per gaudir de tots els beneficis.

Aquesta hortalissa verda que ens pot recordar a un arbre que destaca pel contingut en sulforafà, un compost antioxidant i antiinflamatori associat amb la reducció del risc de càncer.

A més, una ració de bròcoli aporta gairebé el doble de la vitamina C diària necessària i una quarta part dels folats, que contribueixen a l’enfortiment del sistema immunitari i afavoreixen la correcta formació de cèl·lules. L’alt contingut en fibra que presenta ajuda a la sacietat i promou un trànsit intestinal saludable.

Per treure’n el màxim profit, no et limitis als arbrets. Fes servir la tija per preparar cremes, purés, o ratlla-la per a amanides, saltats o fins i tot com a base per a un fals arròs.

A Veritas et donem diferents idees de receptes per dur a terme, com els filets de bròcoli al ‘chimichurri’.

Filets de bròcoli al 'chimichurri' - Receptes - Veritas
Recepta: filets de bròcoli al ‘chimichurri’

La coliflor, igual que altres cols, és un vegetal amb beneficis excepcionals per a la salut, gràcies a l’alt contingut en compostos ensofrats, especialment glucosinolats. Aquests compostos, responsables d’aquell gust amarg característic i de l’olor picant que fan, inclouen el sulforafà, conegut per les seves propietats anticancerígenes. A més, la coliflor és rica en vitamina C, betacarotens, folats i altres antioxidants.

A Veritas et donem diferents idees de receptes per dur a terme amb la coliflor, com les crispetes de coliflor especiades o la coliflor gratinada amb salsa de tomàquet.

Recepta: crispetes de coliflor especiades

És important tenir en compte que una part de les vitamines i antioxidants de la coliflor i el bròcoli es perden durant la cocció, especialment si es cuinen per molt de temps i a temperatures molt elevades, per la qual cosa el més recomanable és coure’ls al vapor per preservar-ne beneficis.

T’ha agradat aquest article? Troba més.

Consulta més receptes per dur a terme amb el bròcoli i la coliflor.

Pots trobar productes ecològics als nostres supermercats Veritas.

Contingut relacionat

  • Diccionari d'aliments

Espinacs, una verdura amb una alta densitat nuticional

Famosos per donar superpoders al mític personatge de dibuixos animats...

  • Diccionari d'aliments

Els maduixots a la teva cuina

Els maduixots són més grossos, més vermells i de gust...

  • Diccionari d'aliments

El combo de la felicitat: cereals amb beguda vegetal per esmorzar

Començar el dia amb un esmorzar deliciós és un dels...

  • Diccionari d'aliments

Tastets de seitan rics en proteïnes i baixos en calories

El seitan és un preparat a base de gluten i...