Diccionari d'aliments

De bona pasta

Més enllà de la pasta de blat, existeix un ampli ventall de varietats: de llegums, de verdures, d’alga espirulina, de quinoa, de kamut…

A Veritas la trobaràs sempre ecològica i de qualitat superior perquè gaudeixis d’un bon plat de pasta al teu gust.

De bona pasta - Diccionari d'aliments - Veritas

De bona pasta

La història de la pasta ecològica comença a la mateixa terra, amb la utilització de rotacions de cultiu combinades, a vegades, amb legums, per aportar al terrent substàncies beneficioses que enriqueixen el gra.

El següent pas és la molta dels cereals, feta de manera respectuosa perquè els seus nutrients arribin pràcticament intactes a taula.

Pasta de blat: integral, semiintegral i blanca

La de blat integral s’elabora amb el gra sencer sense refinar i conté el germen i la capa externa, on es concentren la majoria de nutrients.

En tenim en forma de fideus fins, pistons, espaguetis, macarrons, espirals…

En el cas de la semiintegral (més fina i digestiva), trobaràs macarrons, fusilli i espaguetis.

I si optes per la blanca, feta amb farina ecològica sense blanquejar, pots triar entre lletres, pistons, fideus de diverses mides, lasanya i els clàssics, que també hi són en versió integral.

Pasta d’espelta: molt digestiva

Aquesta varietat de blat dur antic destaca per la seva gran digestibilitat i per ser pobra en gluten; de manera que pot ser consumida per les persones intolerants al gluten, però no pels celíacs.

La pasta d’espelta (espaguetis, macarrons, espirals i estrelles) és font de minerals i vitamines dels grups B i E.

Pasta de kamut: més nutrients essencials

El kamut és un altre tipus de blat dur antic, molt ric en àcids grassos essencials omega-6. Tant els macarrons com els fideus o els espaguetis tenen una textura extraordinàriament suau.

Pasta de llegums: rica en proteïnes i fibra

La pasta de llegums té un gust similar a la de blat i un elevat contingut en proteïnes i fibra. Els espirals, espaguetis i fusilli estan fets de llenties vermelles, llenties verds, cigrons o pèsols.

Pasta de mill: molt de ferro

Amb un gust que recorda al de la mantega, el mill destaca per la seva riquesa en ferro: 60 grams conbreixen el 41% de les necessitats diàries.

A Veritas trobaràs macarrons i espaguetis d’aquest cereal, però recorda que es couen més ràpidament que els de blat.

Sègol: activa la circulació

El sègol té la capacitat d’activar la circulació sanguínia i es recomana per regular el trànsit intestinal. Els espirals queden deliciosos saltats amb verdures i tofu.

Quinoa: tots els aminoàcids essencials

La quinoa és molt apreciada pel seu alt poder nutritiu, ja que conté tots els aminoàcids essencials.

Tenim diferents tipus de pasta 100% de quinoa i combinada amb blat: fideu fi, macarrons, espaguetis amb tomàquet, all i julivert, i espaguetis amb alfàbrega.

Espirulina: proteïna vegetal completa

Aquesta alga té un 65% de proteïna vegetal completa, que proporciona els vuit aminoàcids essencials i resulta cinc vegades més fàcil de digerir que la proteïna de la carn o la soja. Està disponible en forma de tallarines i trenes.

Pasta de verdures: vitamines i minerals

Les verdures aporten color, vitamines i minerals a la dieta. Inclou a les teves receptes pasta d’espinacs i les versions tricolor de macarrons, llaços, espirals i tallarines.

Contingut relacionat

  • Diccionari d'aliments

Macarrons amb xampinyons i pesto d’espinacs

Macarrons amb xampinyons acompanyats d’un deliciós pesto d’espinacs, perfecte per...

  • Diccionari d'aliments

Pasta de llenties amb espinacs i dàtils

Pasta de llenties amb espinacs i dàtils, una font d'hidrats...

  • Diccionari d'aliments

Macarrons amb tempeh

El tempeh conté proteïnes de gran valor biològic i és,...

  • Diccionari d'aliments

Espaguetis de quinoa reial amb salsa pesto

Els espaguetis de quinoa reial i arròs no contenen gluten,...