Companys de viatge

Biobel – Companys de viatge

Biobel és l’empresa de detergents ecològics que gestionen els germans Beltrán a Castelló. Els detergents ecològics estan elaborats amb ingredients naturals d’origen vegetal i la seva eficàcia va més enllà del rentat, ja que s’aprecien els resultats en l’estat de la pell, la salut i el medi ambient. Són molts els motius que fan aconsellable l’ús de sabons i detergents ecològics: ajuden a prevenir i evitar l’aparició d’al·lèrgies i dermatitis, allarguen la vida dels teixits i contribueixen a la protecció del medi ambient, ja que en la seva composició només hi ha matèries primeres naturals. A les nostres botigues podeu trobar els sabons i detergents ecològics Biobel, elaborats per Beltrán Hermanos, una empresa familiar que fabrica sabons des del 1922. Des d’aquella primera fàbrica situada a Xert fins a l’actual, a Almassora, han passat molts ants i s’han acumulat experiències, pero la forma de fer segueix sent la mateixa. “Avui dia continuem fabricant diferents tipus de sabço tradicional per a la roba adaptats al seu ú en rentadora, però que segueixen conservant les propietats del sabó de tota la vida”, ens explica Mara Beltrán, la quarta generació de la familía i actual responsable de relacions comercials. Els seus objectius són oferir una alternativa de qualitat i donar solucions als actuals problemes medioambientals. “Som la primera empresa espanyola a fabricar una completa línia de productes ecològics certificats per al rentat de la roba i la neteja a la llar que, a més, tenen cura de la salut de la pell i el medi ambient”. Precisament el fet de compartir amb Veritas valors i filosofia de treball va possibilitar que ens entenguessim a la perfecció des del minut zero. “Vam començar la línia ecològica l’any 2011 i de seguida ens vam adonar que els nostres productes encaixaven a la perfecció a les botigues Veritas. Ràpidament vam arribar a un acord i la nostra relació és cada vegada més estreta”, continua Mara.

Detergents que cuiden el medi ambient

Actualment la majoria de sabons i detergents del mercat estan elaborats a base de components químics. La utilització d’aquests additius té uns efectes molt negatius per a la natura, ja que és inevitable que arribin a rius i mars a través dels nostres desguassos i impactin en el media ambient, contaminin aigües, amenacin la fauna aquàtica i causin malas olors. “Som conscients de la importància de conservar el medi ambient, i per això oferim la línia Biobel: una alternativa ecològica als actuals productes químics de neteja”. Des dels seus inicis ’empresa va apostar per utilitzar ingredients vegetals d’origen natural, i amb l’aparició dels primers detergents sintètics per a rentadora durant els anys 50 va continuar fabricant el sabó tradicional i el va adaptar per al seu ús en màquina.
 • Biodegradables: generen menor impacte en l’entorn aquàtic i ajuden a prevenir possibles malalties ambientals desencadenades per l’excessiva exposició a agents químics i tòxics.
 • Envasos mínims i reutilitzables: s’intenta emprar sempre el mínim possible d’embalatge i els envasos són totalment reciclables. I tots tenen el punt verd, és a dir, formen part del sistema europeu Ecoembes per a la recollida i reciclatge d’envasos.
 • Eficaços a baixa temperatura: d’aquesta manera contribueixen a l’estalvi de recursos energètics. De fet, l’envàs del producte inclou consells de dosificació i rentat, amb vista a l’estalvi d’energia i producte.

Ingredients naturals que netegen i cuiden la roba

“El tret que diferencia els nostres productes ecològics de la majoria de netejadors del mercat és que estan fets amb autèntic sabó natural, fabricat a base d’olis vegetals, i no contenen cap ingredient d’origen petroquímic, al contrari del que passa amb els detergents no ecològics”, afirma Mara. Gràcies a això netegen, aporten suavitat especial i tenen cura de la pell i la salut.
 • Origen vegetal: estan elaborats exclusivament amb matèries primeres d’origen vegetal i eviten l’ús de derivats del petroli i de químics en la seva composició, com fosfats, enzims, blanquejants òptics, colorants artificials, etc. Evidentment no contenen traces d’origen animal i cap de les seves fórmules ha estat experimentada en animals.
 • Perfum natural: mai es fan servir perfums sintètics, sinó que s’utilitza oli essencial de lavanda, que deixa suau i duradora aroma a la bugada.
 • Netedat profunda: arriben fins a l’interior de les fibres i tenen una gran capacitat desinfectant. Són adequats per a diferents tipus de teixits i brutícies i sempre s’obtenen resultats excel·lents.
 • Roba perfecta: no són agressius ni fan malbé la roba. Per tant, ajuden a allargar la vida de les peces.
 • Per a totes les pells: a més de netejar la roba tenen cura de la salut de la pell, perquè eviten irritacions o croïssors en les pells sensibles, atòpiques o amb problemes cutanis.
 • No és necessari afegir-hi suavitzant: gràcies als ingredients basats en la saboneria tradicional, la roba queda suau i esponjosa de manera natural i no és necessari utilitzar suavitzant. Els suavitzants solen incorporar ingredients i perfums sintètics que acaben carregant la roba de substàncies químiques i/o al·lergògenes.

Línia Biobel: ecològica i certificada

Tots els produces Biobel s’elaboren exclusivament amb ingredients seleccionats d’origen vegetal. A més, estan certificats individualment per Ecocert, un dels sistemes de control més estrictes.
 • Detergent: enriquit amb sabó. Potent detergent líquid per a rentadora amb oli essencial de lavanda que deixa una agradable aroma a tota la bugada. Apte per a tot tipus de teixits, està enriquit amb sabó natural, de manera que cuida i allarga la vida de la roba alhora que la suavitza.
 • Roba delicada: fet amb oli de coco. Producte per rentar a mà o màquina teixits delicats com llanes, sedes, fibres naturals… L’oli de coco neteja la roba sense espatllar-la. COnté oli essencial de lavanda.
 • Sabó de coco: cent per cent oli de coco pur. Una pastilla de sabó per rentar roba a mà i que també pot usar-se per a la higiene personal. Fa abundant escuma molt cremosa.
 • Blanquejant: llevataques amb percatbonat de sodi. Conegut com a oxigen actiu, el percarbonat de sodi és un potent llevataques blanquejant, desinfectant i desodoritzant. Elimina les taques difícils i aconsegueix una blancor lluminosa de forma natural sense lleixiu, ni clor, ni blanquejants òptics.
 • Llevataques: a base de sabó potàssic. Un eficaç llevataques elaborat amb olis vegetals que elimina taques difícils de tot tipus de roba i colors, sense agredir els teixits.
 • Sabó líquid per a nadons i pells sensibles: enriquit amb àloe vera. Elaborat a base d’oli de coco, és molt recomanat per pediatres i dermatòlegs per netejar la roba que està en contacte amb la pell dels nadons i dels adults amb problemes dèrmics. Està enriquit amb extracte d’àlor vera i glicerina. Es pot utilitzar a mà o màquina i és adequat per rentar els bolquers de roba perquè neteja en profunditat i elimina les olors.
Coneix a la resta dels nostres companys de viatge.

Contingut relacionat

 • Companys de viatge

Viridis – Companys de viatge

Viridis és la marca d’higiene i cosmètica ecològica de venda...

 • Companys de viatge

Masmi – Companys de viatge

Des de les seves instal·lacions en una antiga colònia tèxtil...

 • Companys de viatge

Chocolates Blanxart – Companys de viatge

Chocolates Blanxart es dedica a elaborar rajoles de xocolata mitjançant un...