Diccionari d'aliments

Aquafaba: l’alternativa vegetal a l’ou

L’aquafaba es ideal per a vegans i persones al·lèrgiques o intolerants a l’ou. Descobreix aquest ingredient màgic amb el qual pots crear plats espectaculars.

Aquafaba: l’alternativa vegetal a l’ou  - Diccionari d'aliments - Veritas

No és més que l’aigua en què es couen els cigrons i la de Casa Amella es munta al punt de neu en només tres minuts.

L’alternativa vegetal a l’ou

A Casa Amella couen al vapor els cigrons amb aigua i sal, en la mesura perfecta perquè el brou adquireixi propietats escumoses, emulsionants, aglutinants, gelatinitzants i espessidores, cosa que el converteix en el perfecte substitut de l’ou.

Per aquest motiu, l’aquafaba no pot faltar a la cuina de vegans, al·lèrgics a l’ou i qualsevol que estigui interessat en un ingredient ric en proteïnes, energètic, revitalitzant, que no conté gluten i està lliure de colesterol, greixos i additius, a més de ser molt poc calòric.

S’utilitza tant en receptes dolces com salades, des de maioneses, truites, hamburgueses, mandonguilles, arrebossats, coquetes… fins a còctels i tot tipus de rebosteria: merengues, mousses, galetes, creps, pans de pessic, gelats…

Com es fa servir?

S’ha d’agitar l’envàs abans d’obrir-lo per activar totes les seves propietats i posar la quantitat necessària en un bol prou gran, ja que en batre-la creix i creix. Pots muntar-la amb una batedora elèctrica o un robot de cuina fins a aconseguir el punt de neu i utilitzar-la al gust. Perquè te’n facis una idea, 50 ml d’aquafaba equivalen a un ou.

Aquafaba: l’alternativa vegetal a l’ou  - Diccionari d'aliments - Veritas

A punt en 3 minuts

La Aquafaba Casa Amella únicamente tarda 3 minutos en montar por cada 100 ml. Su color original es marrón, pero una vez comienzas a batirla se aclara progresivamente y termina convirtiéndose en una espuma blanca. También puede agregarse sin montar en muchas recetas, como la mayonesa o la tortilla de patatas, en la que se sustituye el huevo por una mezcla de aquafaba y harina de garbanzo, en una proporción aproximada de 1 cucharada sopera de harina por 50 ml de aquafaba.

Guarda-la a la nevera o congela-la!

Una vegada oberta, es conserva a la nevera fins a 7 dies, tot i que també és possible congelar-la. En aquest últim cas, dura fins a 3 mesos i es pot congelar a la mateixa ampolla, en un altre recipient o en glaçoneres.

Descobreix més aliments!

Contingut relacionat

  • Diccionari d'aliments

Alternatives a l’ou molt saboroses

L'ou és un ingredient bàsic a la cuina gràcies a...

  • Diccionari d'aliments

Farina de cigrons – Tècniques de cuina

Farina de cigrons, sense gluten i molt rica en calci....