Consells

Aprimar-se amb macrobiòtica

Aprimar-se i mantenir-se en el pes desitjat pot ser més fàcil gràcies als principis de la macrobiòtica. Per regla general, els que segueixen aquesta dieta estan en el seu pes, ja que a més de seguir una alimentació simple, sana i equilibrada, eviten els greixos saturats i els sucres simples.

Aprimar-se amb macrobiòtica - Consells - Veritas

Composta bàsicament de cereals integrals i aliments naturals d’origen ecològic, la dieta macrobiòtica no es basa en regles rígides (al contrari del que molta gent pensa), sinó en criteris generals que cadascú ha d’adaptar a les seves circumstàncies particulars. De fet, més que un règim d’aprimament, la macrobiòtica consisteix en una concepció de vida que integra alimentació equilibrada, salut i espiritualitat.

Un àpat macrobiòtic té fins a un 10% de fibra. Perla Palacci, autora del llibre “Macrobiótica para todos”, indica que aquesta dieta no només nodreix de manera equilibrada, sinó que també té un gran poder saciant. Com a conseqüència, es produeix un canvi en el metabolisme, fet que sol traduir-se en un aprimament progressiu i equilibrat que ajuda al cos a eliminar els residus que no necessita alhora que es guanya energia i vitalitat.

A diferència de les dietes d’aprimament habituals, altes en proteïnes i baixes en carbohidrats, en la dieta macrobiòtica els hidrats de carboni complexos constitueixen entre el 40 i el 60% del total de la ingesta, un fet que redueix el desig de dolços i d’altres aliments que engreixen.

Si hi ha sobrepès seguint aquest règim de forma controlada pot haver-hi una pèrdua de pes aproximada de mig quilo a un quilo per setmana. A més, és recomanable fer 4 o 5 ingestes diàries, mastegar molt bé cada mos, estar actiu físicament i mantenir una actitud mental alegre i positiva.

Aprimar-se amb macrobiòtica

  • Sopa de miso o una crema per preparar l’estómac.
  • Cereals integrals ecològics com arròs integral, ordi, mill, blat de moro. La quantitat recomanada oscil·la entre el 40 i el 60%.
  • Al voltant d’un 30% de verdures, un terç de les quals poden consumir-se crues.
  • Un 10% de fonts proteiques, com llegums, tofu, tempeh o peix i marisc, en menor quantitat.
  • Algues, llavors i fruita seca en poca quantitat.
  • Condiments i assaonadors, com sal marina, shoyu, vinagre d’arròs, umeboshi, gingebre, fermentats o gomashio.
  • Se sol cuinar al vapor o saltat, principalment amb oli de sèsam.

Pots trobar tots els productes d’aquest article a la botiga en línia de Veritas o a les botigues físiques. Troba el teu supermercat Veritas més pròxim!

Contingut relacionat

  • Consells

La dieta macrobiòtica ajuda a reduïr l’estrès

La dieta macrobiòtica ajuda a reduïr l'estrès, ja que resulta...

  • Consells

Macrobiòtica: menjar per ser feliç

La macrobiòtica aconsella menjar cereals, llegums, verdures, derivats de la...

  • Consells

Sopa miso amb noodles – FastGood

Sopa miso amb noodles. Recepta preparada per a la sèrie de...