Ara a Veritas

Apostem pels envasos sostenibles

Rpet, materials compostables, alumini reciclable i vidre són els materials respectuosos amb el medi ambient pels quals hem apostat amb l’objectiu d’aconseguir que els nostres envasos siguin cada vegada més sostenibles.

Apostamos por los envases sostenibles - Veritas

Envasos sostenibles

Rpet

Un plàstic 100% reciclat que proporciona una segona vida a aquest material i evita l’extracció de nous recursos fòssils. A més, el seu ús suposa una disminució molt considerable en la petjada de CO₂ respecte al PET estàndard.

Cada vegada són més els productes envasats en aquest material, com:

 • Les ampolles d’aigua 500 Gotas Sant Aniol i Lanjarón
 • Els detergents líquids Ecover
 • Els gels i cremes corporals Naturabio i Viridis
 • El desodorant Para Ella
 • El xampú taronja i coco Santé

Materials compostables

Es defineix com a biodegradable una cosa que és capaç de desfer-se per l’acció del medi ambient. Els materials compostables són biodegradables per definició i ho fan durant 8-12 setmanes aproximadament (depenent del material del compostable poden variar les setmanes de biodegradabilitat) i sota condicions específiques com a compostatge. És a dir, a més de degradar-se, els residus tornen a la terra en forma d’adob o compost.

Ecorganic & Veritas ofereix fins a 34 referències envasades en material compostable: mill, quinoa, cuscús, fajol, flocs de civada, arròs, llenties, llenties verdes, cigrons, cereals d’esmorzar (arròs i blat inflats amb mel, boles de xocolata, corn flakes i crunchy de civada), sèsam, pipes de gira-sol, llavors de lli…

També són compostables:

 • Les càpsules de cafè Veritas i les bosses que les contenen
 • L’envàs del cafè molt Veritas (que es combina amb un embalatge de cartró FSC)
 • Les càpsules de cafè Cafés Novell
 • Els envasos de snacks Esgir
 • Les bosses de cel·lulosa que contenen la sal fina Organic Mediterranea.

Igualment, els germinats i els tomàquets cirerols Veritas es presenten en un envàs PLA, un polièster biodegradable i compostable fabricat a partir de fonts renovables, com el midó de blat de moro, la mandioca o la canya de sucre.

Alumini reciclable

L’alumini té una vida útil il·limitada, ja que es pot reciclar infinites vegades. A més de ser un material lleuger i reutilitzable, és un dels més reciclats del món. De fet, el 75% de l’alumini posat en el mercat a nivell global, avui dia segueix en ús.

Paper FSC i paper pelable

El paper FSC disposa d’un certificat que acredita que la fusta amb la qual està fet prové de boscos administrats segons els criteris del Forest Stewardship Council (Consell d’Administració Forestal), que inclou mesures de gestió sostenible del bosc en els aspectes ecològic, social i econòmic, entre d’altres. Quant al paper pelable, es tracta d’un paper amb una pel·lícula de plàstic polietilè, que es pot separar a l’hora de reciclar.

Els sorbets de la marca Happy Coco es presenten envasats en aquesta mena de paper i a Veritas l’utilitzem en el cartró dels tomàquets cirerols, en els envasos de les farines i en el got de cartró dels iogurts agrupats en paper FSC. I la nostra carn es col·loca en una safata de paper pelable multicapa, a base de dues capes de paper, adhesiu i una pel·lícula de plàstic polietilè (paper food contact), que també té el segell FSC.

Vidre

L’elecció del vidre reciclat i reciclable redueix considerablement l’impacte mediambiental dels envasos.

Empreses com La Finestra Sul Cielo i Bionsan el trien per a la beguda de civada i el quefir d’aigua.

A la disposició dels nostres clients

Les bosses de paper que trobaràs a la nostra fleca i les disponibles per envasar els granels estan certificades amb FSC o PEGC, segells que avalen que la gestió forestal ha estat ambientalment apropiada, econòmicament viable i socialment beneficiosa.

Quant a les nostres bosses, les de la secció de fruiteria són 100% compostables i les de tela de cotó ecològic Veritas són reutilitzables. I, quan fem enviaments a domicili, tant les caixes com el paper protector de farciment utilitzats són de paper FSC. A més, aquestes caixes són reutilitzables.

Això és una resposta al desafiament que ens fixem d’eliminar tots els plàstics afegits que depenen directament de la nostra gestió.


Pots trobar tots els productes citats a les nostres botigues físiques i a la shop online.

Contingut relacionat

 • Ara a Veritas

Veritas, millor empresa per al món 2019

Ens sentim feliços i agraïts d'haver rebut el premi de...