Tant els albercocs com els carbassons destaquen pels seus nutrients i ofereixen innombrables possibilitats culinàries, des d’amanides fresques fins a postres delicioses. Aprofita’ls al màxim i dona un toc fresc i saludable als teus plats d’estiu.
Albercoc
Origen
A les nostres botigues trobaràs albercocs a granel, ecològics i procedents de Lleida.
Propietats i valor nutricional
El seu atractiu color ataronjat es deu al contingut en betacarotens (provitamina A), els quals posseeixen una gran capacitat antioxidant.
Gràcies al seu nivell de potassi, ajuden al funcionament adequat del sistema nerviós i a la contracció muscular.
Aporten fibra, que resulta vital per a la salut del còlon i l’intestí.
Són una de les fruites amb menys càrrega calòrica, ja que tot just contenen 38 kcal per cada 100 g, a causa del seu alt percentatge d’aigua, que supera el 85%. Per tant, són ideals per acabar els àpats amb una opció lleugera i refrescant.
Nutrients principals (per 100 g)
Diferencies entre ecològic i no ecològic
Els albercocs ecològics són lliures de possibles residus de pesticides i fertilitzants de síntesi química.
En el seu cultiu s’apliquen tècniques que no esgoten els nutrients del sòl i permeten el manteniment de la biodiversitat.
Quan són ecològics presenten una quantitat d’aigua inferior i una proporció superior de matèria seca, la qual cosa es tradueix en un gust i dolçor més pronunciats.
A la cuina
Els albercocs es poden menjar tant crus com cuinats. Tallats a mitges llunes i rostits a la planxa són el condiment perfecte per a una carn vermella i també els pots afegir a la teva amanida preferida. Igualment, són l’ingredient perfecte de pastissos, gelats, pastissos, melmelades i confitures. I recorda que les orellanes són albercocs deshidratats i sense pinyol.
Compra el teu albercoc a les botigues Veritas aquí!
Carbassó
Origen
A granel i en paquets de dues unitats, a Veritas tenim carbassons ecològics i procedents majoritàriament de Tarragona, tot i que en funció de la disponibilitat també ens arriben de Barcelona i d’Almeria.
Propietats i valor nutricional
És destacable la presència de mucílags, un tipus de fibra soluble de naturalesa viscosa que afavoreix el bon funcionament del trànsit intestinal.
Es tracta d’una de les hortalisses amb menys aportació calòrica, per la qual cosa s’aconsella especialment en dietes per perdre pes.
Els seus nivells de vitamina C són bastant alts, i 100 g de carbassó cobreixen aproximadament el 36% de les necessitats diàries d’aquesta vitamina.
Nutrients principals (per 100g)
Potassi: 140 mg
Magnesi: 12,9 mg
Folats: 36 mcg
Vitamina C: 22 mg
Diferencies entre ecològic i no ecològic
Els d’origen ecològic són lliures d’organismes modificats genèticament (OMG) i no contenen residus de pesticides ni fertilitzants de síntesi química.
Si són ecològics pots consumir-los amb pell sense preocupar-te per la ingesta de restes dels esmentats químics de síntesi, que són perjudicials per a la salut.
Diversos estudis han demostrat que les hortalisses ecològiques contenen menys aigua i una proporció més gran de matèria seca, per la qual cosa són més saboroses i nutritives.
A la cuina
A causa de la seva extraordinària versatilitat, el carbassó es pot fer servir en cremes de verdures, saltats i molts altres plats. Una idea molt interessant és tallar-lo a làmines i utilitzar-lo com a base per a pizzetes o substituint les làmines de pasta per preparar una lasanya. A més, també es pot menjar cru en forma d’espirals, amb tomàquet i mozzarella, o en carpaccio amb parmesà i fruita seca. El resultat és deliciós!
Compra el teu carbassó a les botigues Veritas aquí!