Consells

Ajudes per tenir una bona digestió

Ajudes per tenir una bona digestió, ja que la digestió és la base de la salut i el benestar. Si no digerim bé els aliments, tampoc assimilarem correctament els seus nutrients. Així mateix, les digestions difícils consumeixen molta energia i poden causar cansament, mal humor, gasos, pesadesa d’estómac, reflux gàstric, restrenyiment, ventre inflamat, acidesa… Ajudes per tenir una bona digestió - Veritas
 • No beguis massa durant els àpats: beure en excés mentre es menja dilueix els sucs digestius i dificulta la digestió.
 • Mastega bé els aliments: en triturar el menjar a la boca es converteix en un bol alimentari molt més fàcil de digerir. A més, els enzims salivals ajuden al fet que es produeixi una predigestió, iniciant-se el procés químic que passa a l’interior de l’organisme en separar les substàncies beneficioses.
 • Menja a poc a poc en petites quantitats: el cervell necessita uns 20 minuts per rebre el senyal de sacietat a partir de les hormones que comencen a produir-se quan s’inicia la digestió. Així, en ingerir lentament evitarem sentir-nos plens massa ràpid i el procés serà més fàcil.

Ajudes per tenir una bona digestió

Algunes vegades no n’hi ha prou amb seguir una rutina adequada i les digestions segueixen sent difícils. En aquests casos es pot alleujar el malestar prenent un complement específic.
 1. Aloe vera: els seus enzims milloren la digestió gràcies a la seva acció bactericida, que elimina els bacteris innecessàries de l’aparell digestiu. Igualment, té efectes antiinflamatoris, cicatritzants i calmants. S’ha de prendre abans dels àpats.
 2. Card marià: activa la producció i secreció de la bilis, el que millora la funció del fetge i la vesícula biliar, facilitant la digestió dels greixos. Convé prendre-ho abans de dinar.
 3. Germen de blat: en ser part del gra de blat que donarà vida a una nova plana, conté una concentració molt alta de nutrients. Les seves fibres regulen la digestió i alleugen el restrenyiment. Es pot prendre amb els cereals de l’esmorzar, empolvorat en amanides, afegit a sucs, iogurts o llet.
 4. Alga fucus: conté una fibra coneguda com àcid algínic, que afavoreix la digestió i és eficaç per al tractament de l’acidesa.
 5. Carxofa: estimula la digestió dels aliments i l’eliminació dels greixos, ajudant a eliminar les toxines de l’organisme gràcies al seu efecte depuratiu.

Contingut relacionat

 • Consells

Pautes per millorar la teva digestió

Pautes per millorar la teva digestió, afavorint al sistema digestiu...

 • Consells

Superaliments, una aposta segura

Un superaliment és aquell que té propietats nutricionals superiors als...

 • Consells

Com alimentar-se correctament

Alimentar-se correctament és ben senzill. De fet, només cal menjar...