Diccionari d'aliments

Llavors funcionals: petites per fora, gegants en nutrients

Les llavors són un dels aliments més concentrats en nutrients que podem incloure a la nostra dieta. Tot i que són ben menudes, aporten proteïnes, fibra, antioxidants i valuosos àcids grassos essencials, com l’omega-3. Però per aprofitar-ne realment tots els beneficis, és important saber com consumir-les. Descobreix per què les llavors de lli i les noves barreges funcionals ecològiques d’El Granero es poden convertir en un imprescindible per al teu benestar diari.

Llavors de lli: omega-3 per al cor i el cervell

Les llavors de lli són especialment riques en proteïnes, fibra i àcid alfa-linolènic (ALA), un tipus d’omega-3 essencial que hem d’obtenir a través de l’alimentació.

Els seus beneficis clau inclouen:

  • Suport a la salut cardiovascular i cerebral.
  • Contribució a la regularitat intestinal gràcies al seu alt contingut en fibra.
  • Aportació proteica per al manteniment de músculs i articulacions.

Per assimilar-les correctament, es recomana consumir-les moltes o remullades. Aquest punt és important, ja que en depèn la biodisponibilitat dels nutrients o, dit altrament, que puguem accedir als nutrients de l’interior i assimilar-los de manera eficaç; per això cal moldre-les o hidratar-les.

A El Granero trobaràs barreges moltes i llestes per fer servir, ideals per afegir a iogurts, porridge, amanides o cremes. La recomanació diària és de 15 a 30 grams (1 o 2 cullerades), sempre dins d’una alimentació equilibrada i acompanyades d’una bona hidratació.ción equilibrada y acompañadas de una buena hidratación.

Llavors funcionals El Granero: nutrició pràctica per a tota la família

Les noves barreges ecològiques de llavors funcionals combinen lli molt amb ingredients naturals com atzerola, ametlla o inulina d’atzavara. Són pràctiques, nutritives i llestes per afegir a les receptes diàries.

Llavors funcionals Digestió

Els seus beneficis clau inclouen:

  • Barreja única de lli molt, sèsam torrat, ametlles i inulina ecològica.
  • Alt contingut en calci, que contribueix al funcionament normal dels enzims digestius.
  • Riques en magnesi, essencial per a la salut d’ossos i músculs.
  • Ideals per esmorzar i berenar: iogurts, porridge, torrades, fruita o cereals.
  • Perfectes també per a dinars i sopars: cremes de verdures, amanides o saltats.
  • Sense gluten ni llet ni lactosa.
  • Sense sucres afegits.

Llavors funcionals Energia

Els seus beneficis clau inclouen:

  • Combinació de lli molt, maca i atzerola ecològica.
  • La maca és un reconegut vigoritzant natural tradicional dels Andes.
  • L’atzerola és una de les fonts naturals més riques de vitamina C.
  • Aporten vitamina C, que contribueix a reduir el cansament i la fatiga i ajuda el metabolisme energètic, el sistema immunitari i la síntesi de col·lagen.
  • Llestes per utilitzar com a topping en postres, bowls, guacamole, verdures saltades, batuts o amanides.
  • Sense gluten ni llet ni lactosa.
  • Sense sucres afegits.

Pots trobar les llavors i productes d’El Granero a les nostres botigues físiques o a la shop online.


Autora: 
Vanesa León, dietista-nutricionista a Biogran, El Granero.
Amb la col·laboració d’El Granero.

Contingut relacionat

  • Diccionari d'aliments

Llavors de lli moltes – Tècniques de cuina

Les llavors de lli són molt riques en omega-3, uns...

  • Diccionari d'aliments

Enriqueix la teva dieta amb llavors ecològiques

Les llavors ecològiques aporten gust i textura a moltíssimes receptes,...

  • Diccionari d'aliments

Com cuinar llavors i fruita seca

Els seus molts beneficis per a la salut converteixen les...