Atenció al client
De dilluns a divendres de 9 a 20 h. Dissabtes de 9 a 14 h (excepte festius).
De forma ovalada, color marró vermellós i carn molt tendra, aquesta varietat de dàtil és la més ben valorada a escala mundial pel seu sabor, mida i textura. A Veritas els podràs trobar ecològics i provinents de la ciutat alacantina d’Elx.
En Miguel Ángel Sánchez forma part de la tercera generació familiar que es dedica a l’ofici de palmerer. L’any 2015, va fundar Todopalmera.com juntament amb la seva dona, la Laura Sánchez, directora general de l’empresa. A la seva botiga en línia ofereixen dàtils medjoul ecològics d’origen nacional, a més d’altres serveis relacionats amb la palmera.
“Ens sentim molt afortunats de poder oferir als supermercats Veritas el millor producte que tenim: els nostres dàtils medjoul ecològics. Hem invertit en R+D per aconseguir conservar aquest aliment més temps en format fresc i sec, i ens hem convertit, així, en els productors més grans d’Europa”.
Miguel Ángel Sánchez, fundador de Todopalmera.com
“Més enllà de cultivar dàtils, també oferim eines i productes a qualsevol persona o empresa que necessiti cuidar palmeres. A més, ens movem per tot Espanya per fer treballs de poda i tractaments per protegir-les de les plagues amb productes ecològics”.
Laura Sánchez, fundadora de Todopalmera.com
L’any 2000, el palmerar d’Elx va ser declarat Patrimoni Mundial per la UNESCO. Aquest oasi va ser creat per l’home a l’època d’al-Àndalus per transformar la terra àrida de la zona en un lloc idoni per als horts de palmeres, resistents a les altes temperatures i a l’aigua salobre del riu Vinalopó.
“Elx té una de les temperatures mitjanes anuals més altes de la península Ibèrica. És un clima mediterrani molt sec i amb poques precipitacions. A més, el riu té diversos graus de salinitat, per això la seva aigua no és apte per a la majoria dels cultius, però sí per a les palmeres datileres. És per aquesta raó que la cultura andalusina va plantar-les en forma de quadrícules per generar un oasi on es poguessin fer altres cultius a l’interior”.
Miguel Ángel Sánchez, assessor y palmerer de Todopalmera.com
“Els nostres dàtils medjoul, com que són cultivats a la conca mediterrània, amb el clima, l’aigua i la terra de la zona, són d’alta qualitat i tenen un gust excepcional i únic”.
Laura Sánchez, fundadora de Todopalmera.com
En Miguel Ángel i el seu equip de palmerers recullen els dàtils de la mateixa manera que ho feia el seu avi. Aquest sistema ancestral consisteix a enfilar-se a la palmera amb una corda especial i un arnès, servint-se de les mans i els peus per accedir a la copa de la planta per recol·lectar els dàtils.
“Aquests és un sistema que s’ha portat a terme durant milers d’anys. Recollim un per un els dàtils cada tres dies, com si munyíssim la palmera. No utilitzem màquines, com es fa a altres països, que acostumen a ser poc sostenibles i compacten la terra”.
Miguel Ángel Sánchez, fundador de Todopalmera.com
A més, en Miguel Ángel afirma que “mai han aplicat cap mena de pesticida ni herbicida de síntesi química en el cultiu de les palmeres”. Per això, fa quatre anys que van demanar el certificat ecològic per a totes les seves explotacions i, després de diversos anys de conversió, aquest 2024 poden afirmar que “els seus dàtils són ecològics”.
“A la meva família sempre hem estat molt conscients que som el que mengem. Tenir la certificació ecològica ens ajuda a arribar a més persones i a diferenciar-nos d’altres productors amb un producte de més qualitat”.
Miguel Ángel Sánchez, fundador de todopalmera.com
Les conserves de Cal Valls són fruit d’una extraordinària fusió...
Els ous ecològics de la marca Veritas i Ecoparadís provenen...
Les figues Coll de Dama de Cal Pinela destaquen per...
Des del primer moment, Vegetalia ha estat el nostre company...