Atenció al client
De dilluns a divendres de 9 a 20 h. Dissabtes de 9 a 14 h (excepte festius).
Un estudi dut a terme per autors adscrits a centres de recerca espanyols fa un repàs per la literatura científica a propòsit dels efectes en la salut de les persones que poden tenir els disruptors endocrins presents en els aliments.
La recerca mostra un dels molts motius pels quals l’alimentació ecològica pot contribuir a millorar la salut de les persones, ja que redueix l’exposició a aquest seguit de substàncies contaminants que poden alterar la microbiota intestinal.
Aquest estudi se centra a analitzar l’exposició alimentària a substàncies disruptores endocrines. Després d’examinar desenes de treballs previs, els autors reafirmen que aquestes substàncies poden originar una disbiosi microbiana, és a dir, una alteració de l’equilibri de la comunitat bacteriana de l’intestí, així com d’importants funcions que aquests bacteris exerceixen en l’organisme. En aquest sentit, els autors han associat aquesta mena d’alteracions a l’increment del risc de patir trastorns del metabolisme, com l’obesitat i la diabetis.
Així mateix, també s’ha estudiat que els disruptors endocrins són substàncies que poden causar alteracions en l’equilibri hormonal de l’organisme, de manera que poden arribar a afectar el sistema endocrí i causar trastorns reproductius, a més d’alteracions immunològiques, com al·lèrgies o malalties autoimmunitàries i, fins i tot, malalties neurodegeneratives i neuropsiquiàtriques.
Els científics expliquen que la dieta és una de les principals vies per on arriben al nostre organisme aquestes substàncies tòxiques. Un exemple que exposen és el dels pesticides de síntesi química, que entren al nostre cos a través de les restes que trobem en els aliments produïts en l’agricultura no ecològica.
A més d’aquestes substàncies, els investigadors també citen altres elements presents en materials que poden estar en contacte amb els aliments, com ara els ftalats, presents en plàstics i altres materials que es fan servir en els envasos, o els bisfenols,que poden estar en el recobriment interior de moltes llaunes de menjar, entre d’altres.
Finalment, els científics van concloure que arran d’aquests estudis hauríem de fer un esforç per reduir l’exposició als disruptors endocrins per tal de prevenir possibles danys en la salut, i que l’alimentació ecològica podria contribuir a aquest fet.
T’ha agradat aquest article? Descubreix més aquí.
De pell negra i carn blanca, l’albergínia és un aliment...
L’estudi francès NutriNet-Santé apunta que l’ús de pesticides utilitzats en...
Les maduixes són una menja per al nostre paladar. Vermelles...
La neteja hepàtica és un mètode natural l’objectiu del qual...