Atenció al client
De dilluns a divendres de 9 a 20 h. Dissabtes de 9 a 14 h (excepte festius).
Menjar de manera equilibrada productes d’origen vegetal produeix nombrosos beneficis per a la salut i és un estil de vida per a molta gent. Per aquest motiu, cada vegada som més les persones que incorporem la proteïna vegetal a la nostra alimentació. Tot i això, la majoria d’aliments del món vegetal rics en proteïna encara són els grans desconeguts d’aquesta societat i a moltes persones els costa afegir-los al menú setmanal.
Les proteïnes són molècules formades per cadenes d’aminoàcids que el nostre cos utilitza per fer múltiples funcions, com per exemple la reparació de teixits i la síntesis d’hormones i enzims.
En la dieta dels éssers humans es pot distingir entre proteïnes d’origen vegetal i d’origen animal. Les d’origen vegetal es poden trobar abundantment en la fruita seca, les llavors, els llegums i els pseudocereals, entre d’altres aliments.
• Són més saludables, ja que contenen greixos insaturats i no aporten colesterol.
• Aporten més fibra que les d’origen animal.
• Contribueixen a portar una dieta equilibrada i variada.
• Són més sostenibles per al medi ambient i una font proteica més econòmica.
• Acostumen a tenir una base de llegums i derivats no transgènics.
• Afavoreixen un ecosistema sa i preserven la biodiversitat.
• Contenen conservants naturals. A més, són aliments que han estat produïts amb menys additius i sense pesticides ni adobs de síntesi química.
• Tenen una certificació ecològica que assegura un doble control de qualitat i seguretat alimentària durant tot el procés de producció, transformació i distribució.
La proteïna és un dels ingredients principals que hem de tenir en compte a l’hora de seguir una dieta equilibrada per mantenir una bona salut. En general, les persones necessitem entre 65 i 75 grams de proteïna al dia per assegurar el correcte funcionament de l’organisme. Tot i això, aquest barem pot canviar segons l’estil de vida, el pes, la talla, l’estat de salut i l’edat de cada persona. Un esportista d’elit necessitarà una quantitat de proteïnes diferent que una persona sedentària.
A continuació, destaquem els principals tipus de proteïna vegetal:
S’obté a partir de la beguda de soja coagulada. La seva textura és molt semblant a la del formatge fresc i té un gust molt suau; de fet, sol adoptar el gust dels aliments amb els quals es combina.
És un producte originari d’Indonèsia que s’obté a partir de la fermentació amb el fong Rhizopus de diferents grans, com ara la soja, els pèsols o els cigrons.
Originari d’extrem Orient, té una textura molt similar a la de la carn. S’obté a partir de la farina de blat. En concret, el seitan està elaborat a base de gluten, la proteïna del blat. També existeix el de farina d’espelta, que és més digestiu.
En general els llegums són rics en hidrats de carboni i contenen proteïna vegetal i fibra. Aquestes característiques nutricionals els converteixen en aliments molt saciants i energètics.
Per seguir una dieta variada és recomanable incorporar tot tipus de llegums als menús setmanals: cigrons, llenties, mongetes seques, pèsols, faves, etc.
La quinoa i el fajol són dos pseudocereals molt apreciats per la seva aportació de proteïna completa, és a dir, contenen tots els aminoàcids essencials.
Tant el miso com el tofu estan elaborats a partir...
Wraps sense gluten de tempeh i verdures, una recepta fàcil,...
El seitan és una proteïna vegetal molt versàtil a la...
T’estàs preguntant si és saludable que els nens segueixin una...