Diccionari d'aliments

Els maduixots a la teva cuina

Els maduixots són més grossos, més vermells i de gust més suau i menys àcid que les maduixes. Destaquen per la seva polpa carnosa i perfecta per elaborar deliciosos plats dolços, tot i que també poden formar part de receptes salades.

Gaudeix-ne en batuts, liquats, pastissos, salses, amanides…

Troba’ls a les nostres botigues físiques o a la botiga online de Veritas.

Els maduixots a la teva cuina - Veritas

S’acosta la primavera i els maduixots són ideals per potenciar l’alimentació crua i refrescant pròpia de l’estació. No hi ha millor manera de començar el dia que beure per esmorzar un batut de maduixots amb api i llavors de lli.

Els maduixots a la teva cuina

Amanides variades

Uns maduixots trossejats donaran un toc d’excel·lència a una amanida de ruca, brots, créixens, nabius frescos, una mica de xucrut i unes xips de coco.

Amaneix-la amb suc de mandarina diluït en shiro miso (blanc) i oli d’oliva verge extra o de sèsam.

Finalment, afegeix-hi unes cullerades de quinoa tricolor cuita al punt cruixent i empolvora-ho amb llavors de cànem pelades i pipes de gira-sol i de carbassa activades o lleugerament torrades.

Salses equilibrades

El maduixot és capaç d’equilibrar els gustos més àcids, com el del tomàquet, els fermentats o la llimona, però també els més càlids, com el dels pebrots; una qualitat que et permet elaborar salses molt saboroses i aromàtiques.

Per exemple, fes una salsa de maduixots amb puré d’umeboshi, tahina i xarop d’arròs i condimenta unes arrels rostides al forn: xirivies, pastanagues, tascons de fonoll, daus d’api-rave… El resultat et sorprendrà gratament!

Sorbets, gominoles, pastissos, etc.

En rebosteria, aquesta fruita té infinites possibilitats: des de fer unes gominoles amb suc de raïm, puré de maduixots i agar-agar fins a preparar un deliciós sorbet congelat de maduixots, amazake i plàtans.

Amb tot, sens dubte, l’estrella és la cobertura vermella i brillant de maduixots setinats amb vinagre de coco, xarop d’atzavara i un pessic de sal marina i pebre.

  1. Macera tots els ingredients un parell d’hores.
  2. Enforna-ho durant uns 15 minuts, prou perquè es caramel·litzi.
  3. Estén-ho sobre una cheesecake d’anacards.

Contingut relacionat

  • Diccionari d'aliments

Amanida de maduixes amb sal d’herbes

Amanida de maduixes, perfecta per al bon temps, ja sigui...

  • Diccionari d'aliments

Smoothie de maduixes i anacards

Smoothie de maduixes i anacards, una idea magnífica per començar...

  • Diccionari d'aliments

Veggie rolls amb salsa de cacauet

Originaris de Vietnam, els rotllets de paper d'arròs són perfectes...