Consells

Bons costums detox

Després de les festes i els excessos nadalencs, toca canviar d’hàbits. És hora de netejar l’organisme, eliminar les toxines acumulades i recuperar el benestar per començar l’any plens d’energia. Descobreix bons costums detox! Bones costums detox - Veritas Depurar l’organisme i perdre pes després de les festes és el que ens demana el cos a la majoria i l’experiència demostra que la millor manera d’aconseguir-ho és reprendre els bons hàbits amb el nou any. Perquè per sentir-se bé no cal recórrer a dietes restrictives.

Bones costums detox

El simple fet de reduir o evitar el consum d’aliments que generen un excés de toxines (com la carn, els làctics, els embotits, els ensucrats i els aliments processats) i dissenyar els àpats a base de brous vegetals, verdures de fulla verda, cereals integrals, proteïnes vegetals o peix, farà que aviat ens sentim lleugers. I si volem accelerar l’eliminació de toxines podem incorporar al nostre dia a dia aquests hàbits senzills que fara que els òrgans de depuració funcionin de manera més eficient.

Un got d’aigua amb llimona en dejú

Un remei clàssic, però que funciona molt bé. Beure un got d’aigua amb suc de llimona abans d’esmorzar contribueix al bon funcionament dels mecanismes de depuració que engega el cos mateix, ja que la llimona és una fruita alcalinitzant i desintoxicant. Es pot endolcir lleugerament amb una fulla d’estèvia seca.

Una poma a mig matí

Una poma o un grapat de nabius és el refrigeri perfecte per prendre a mig matí o com a berenar. La fibra d’aquestes dues fruites (la pectina) és un hidrat de carboni que no s’absorbeix a l’intestí i reté aigua; forma una espècie de gel o emulsió que absorbeix residus i en facilita l’eliminació a través de la femta. Com que la pectina es concentra principalment a la pell és preferible menjar la poma sense pelar.

Verdures crues com a guarnició

Són motls els nutrients que intervenen en els processos de depuració i que es conserven millor en els aliments crus que en els cuinats. Per exemple, la vitamina C, les vitamines del grup B, el zinc. Per aquest motiu, a la taula nohan de faltar mai les verdures crues.

Pren fermentats i probiòtics

Incloure en la dieta probiòtics i fermentats (quefir, iogurts, xucrut, miso…) ens ajudarà a tenir una comunitat abundant i variada de bacteris bons a l’intestí, la qual cosa permet assimilar millor els nutrients dels aliments ingerits i frenar la proliferació dels bacteris nocius. Aquests últims no només ens fan més propensos a les infeccions, sinó que alliberen toxines que van a parar al torrent sanguini.

Els sucs, millor verds

Les fulles verdes (ruca, col verda, espinacs) estimulen la funció hepàtica i són grans aliades si volem netejar el nostre organisme. Cal afegir-les en petites dosis als sucs per beneficiar-se del seu efecte depuratiu. Descobreix la nostra col·lecció de sucs.

Fruites vermelles entre hores

Les fruites dels bosc són riques en antocianines, uns flavonoides que gràcies a la seva potent acció antioxidant protegeixen el fetge del dany produït per substàncies tòxiques, inclòs l’alcohol. Es poden menjar entre hores o afegir a muslis, iogurts, amanides o batuts.

Contingut relacionat

  • Consells

Pla detox per començar l’any

Pla detox per començar l’any que t’ajudarà a reinicialitzar l’organisme....

  • Consells

Sopa detox – Fastgood

Sopa detox, una deliciosa recepta de verdures amb efecte depuratiu...

  • Consells

Suc Green Day

Suc Green Day, amb mango, espinacs i beguda d'arròs, té la...