Xuan-Lan és professora de ioga i divulgadora sobre els beneficis d’aquesta pràctica. “El ioga ens permet connectar amb la ment i el cos i escoltar els senyals que indiquen el que no ens convé, ja sigui un entorn, una persona, un aliment …”
Xuan-Lan
Com vas passar de treballar en finances a impartir classes de ioga?
El ioga sempre ha estat imprescindible en la meva vida per mantenir un equilibri personal i professional, mental i emocional. Al seu moment, vaig fer un curs de professors per aprofundir alguns aspectes i requeria fer classes a amics i familiars… Vaig descobrir que ensenyar m’omplia més que estar jornades senceres davant d’un ordinador, en un entorn ple de pressió, i vaig deixar la feina per dedicar-me per complet al ioga.
Ets una apassionada de la seva divulgació a través de les xarxes socials, com has aconseguit crear aquesta comunitat?
Vaig començar amb el blog aconsellant i compartint la meva experiència, després Instagram era una manera més visual de difondre la disciplina i finalment vaig obrir un canal de YouTube amb classes online. Al final, es tracta d’
ajudar, animar i ensenyat a la gent a fer-ho correctament.
Creus que el ioga és per a tothom? Què és el millor que aporta practicar-lo?
El ioga és tan complet que qualsevol pot trobar el que busca i necessita per sentir-se bé, ja sigui estirar, ajudar a dormir, eliminar l’estrès, millorar la postura corporal, sanejar la columna, etc. La llista de beneficis no té fi i existeixen molts estils, fins i tot n’hi ha de tipus específics per a gent gran, dones embarasades, nens…
Quin és el paper de l’alimentació en un estil de vida saludable?
Per mi la dieta ha de ser equilibrada i variada per aprofitar els nutrients dels aliments ecològics que s’han produït sense pesticides i respectant la natura. Vaig començar a introduir-los en la meva vida de manera progressiva per substituir-ne alguns que no se’m posaven bé.
Viatges, tallers, formacions, retirs… Com t’organitzes per menjar sa i practicar ioga?
Cada matí medito amb el meu marit, faig les asanes de tres a quatre vegades per setmana, vaig al gimnàs i corro una mica. Solc menjar en restaurants saludables i sopo alguna cosa lleugera a casa. Intento prendre una peça de fruita a mig matí i a la tarda ereno un iogurt i fruita seca, ja no prenc postres per evitar el sucre que no sigui natural, rebutjo les farines refinades perquè m’inflen i he substituït la pasta de blat per pasta de blat persa o espelta. I a la nevera mai em falten unes hamburgueses de tofu amb verdures que trobo a Veritas per si no em ve de gust cuinar.
T’imaginaves fa 20 anys que arribaries a ser qui ets avui? On et veus d’aquí a cinc o deu anys?
Dubto que hi hagi gaires persones que puguin dir que han arribar a ser el que s’imaginaven 20 anys enrere. En el meu cas, ser professora de ioga no estava en la llista de desitjos ni de possibilitats i no sé on seré d’aquí a cinc o deu anys, no tinc una estratègia de vida i tampoc ho vull. Els meus projectes són a un any vista com a màxim,
vull viure el present, gaudir del que he construït, consolidar-ho i evolucionar. L’única cosa segura és que continuaré practicant ioga, tot i que potser d’una altra manera.
Carlota Closas, responsable de
Terra Veritas.
Gaudeix amb les nostres entrevistes.