Consells

Tècniques per evitar el mal d’esquena

Tècniques per evitar el mal d’esquena, que pot ser originat per males postures, estrès, artrosi, artritis, etc. El ioga està especialment indicat per a millorar aquesta situació i aconseguir una columna vertebral sana i forta. Tècniques per evitar el mal d'esquena - Veritas Quan practiquem ioga sentim que totes les postures o asanes ens porten a corregir la posició de l’esquena. L’espina dorsal té una influència decisiva no només sobre el cos, sinó també a nivell cerebral. Per intentar posar remei a la situació, o senzillament per mantenir l’esquena en condicions òptimes, el ioga ens proposa un seguit d’estiraments que, amb un esforç moderat i sense crear cap tipus de dolor, permeten a qui els practica recuperar el benestar físic. La seva pràctica activa el to muscular, manté l’elasticitat del cos, corregeix l’alineació (en els casos en què sigui possible), tonifica el sistema nerviós i estimula les glàndules de secreció interna i els òrgans interns.

Tècniques per evitar el mal d’esquena

Et proposem un exercici molt simple i efectiu que pots fer còmodament cada dia. Augmenta la flexibilitat de la columna i intensifica la mobilitat articular, alhora que millora la respiració i enforteix tant l’esquena com la zona pèlvica.
  •  Posició de partida: posa’t de genolls amb les cames obertes a l’altura dels malucs i els genolls en línia. Espatlles, colzes i nines han de formar una línia perpendicular a terra.
  • Exercici: s’inhala profundament ondulant l’esquena cap avall i exhala arquejant la columna cap al sostre i pujant les vèrtebres dorsals al màxim, com si fossis un gat. Els músculs involucrats són els abdominals i els de l’espina dorsal.
  • Repeticions: alterna lentament les dues postures entre tres i deu vegades.
  • Precaucions: en cas de lesions de coll cal practicar l’exercici mantenint el coll alineat amb el terra.
Apunta’t a les nostres activitats de correcció postural i pràctiques de ioga.

Contingut relacionat

  • Consells

El teu rostre parla de tu

El refranyer no s'equivoca: la cara és el mirall de...

  • Consells

Calci per frenar l’osteoporosi

Per aturar la pèrdua de densitat òssia en les persones...

  • Consells

5 consells sobre alimentació i esport

Consells sobre alimentació i esport, més enllà de seguir una...