Consells

Trucs perquè els nens es mengin les verdures

Les verdures tenen un paper fonamental en una dieta equilibrada, però no sempre és fàcil aconseguir que els nostres fills se les mengin. Et donem algunes idees per tenir èxit en l’intent.

Trucs perquè els nens es mengin les verdures - Consells - Veritas

Un equip de la Universitat de Cornell (USA) va descobrir que a un nombre inusualment elevat de nens d’una guarderia de Nova York els agradava molt el bròquil. El motiu, segons els investigadors, era que a dos germans molt populars del centre els encantava, perquè els seus pares els havien dit que el bròquil era un arbre de dinosaure i que quan ho prenien podien, igual que els dinosaures, devorar arbres. Els nens van contagiar aquest entusiasme a la resta de companys i en poc temps l’escola bressol s’havia convertit en un paradís infantil per als amants d’aquesta verdura.

El paper dels pares és un model per als fills

Les preferències alimentàries dels nens estan construïdes a partir de les dels pares. Per aquesta raó…

  • Si vols que mengin verdures, els pares també ho han de fer. Un estudi va demostrar que la ingesta de verdures i fruites en nens de cinc anys tenia una relació directa amb la ingesta dels seus pares.
  • Crea expectatives positives, com l’exemple del bròquil a la guarderia.
  • No deixis que mengin sols. Segons els experiments de Cornell, menjar envoltats de gent ens fa menjar més (entre un 35 i un 100% més). I, un ambient agradable, sense tensions, farà que els nens estiguin predisposats a tastar aliments nous.
  • Més varietat al plat. És millor posar tres verdures diferents en el mateix plat que una de sola. I, la presentació ha de ser per separat, ja que els nens prefereixen poder identificar el que mengen.
  • Fes-los partícips del procés. Poden col·laborar a comprar i escollir les millors verdures o ajudar-te a la cuina. Els estudis demostren que els nens que aprenen a cuinar, després escullen aliments més saludables.
  • Val la pena comprar verdures ecològiques de proximitat perquè tenen més gust; menjar-fresques i cuinar-les amb imaginació.

Pots trobar tots els productes d’aquest article a la botiga en línia de Veritas o a les botigues físiques. Troba el teu supermercat Veritas més pròxim!