Amb la llimona com a protagonista, et presentem una recepta saborosa, vistosa i amb textures diferents, per sorprendre el teu paladar. Una alternativa al mític plat asiàtic conegut com a pollastre a la llimona, però en aquesta ocasió 100% vegetal, saludable i sense gluten.
Separa el tofu als dos blocs i talla’ls cadascun en quatre làmines, banya’ls en l’ou vegetal i seguidament arrebossa’ls al midó.
Fregeix-los en una base d’oli d’oliva calenta, volta i volta, i posa’ls a un plat amb paper absorbent per retirar-ne l’excés d’oli; reserveu-ho.
En un cassó, afegeix tots els ingredients de la salsa tret del tamari, barreja-ho amb una vareta fins que el midó estigui ben integrat i escalfa-ho al foc sense deixar de barrejar fins que s’espesseixi.
Quan la salsa estigui espessa, afegeix-hi les gotes de tamari per donar-hi una mica més de color i reserva.
Talla el pebrot vermell i el verd a juliana i salta’ls a foc mitjà-alt en una paella amb oli, afegeix-hi la sal i el pebre i, quan comencin a enrossir-se, acaba amb l’all i el julivert. Deixa’ls al dente i serveix-los com a base del plat.
Col·loca-hi a sobre les làmines de tofu fumat cruixents i afegeix-hi la salsa per sobre.
Acaba amb una mica de cibulet fresc picat per sobre i… bon profit!
Text: Míriam Fabà. Professora de cuina vegana i creadora de Veganeando