Vegà

Tofu ecològic cruixent a la llimona

Amb la llimona com a protagonista, et presentem una recepta saborosa, vistosa i amb textures diferents, per sorprendre el teu paladar. Una alternativa al mític plat asiàtic conegut com a pollastre a la llimona, però en aquesta ocasió 100% vegetal, saludable i sense gluten.

Tofu ecològic cruixent a la llimona - Receptes - Veritas
  1. Separa el tofu als dos blocs i talla’ls cadascun en quatre làmines, banya’ls en l’ou vegetal i seguidament arrebossa’ls al midó.
  2. Fregeix-los en una base d’oli d’oliva calenta, volta i volta, i posa’ls a un plat amb paper absorbent per retirar-ne l’excés d’oli; reserveu-ho.
  3. En un cassó, afegeix tots els ingredients de la salsa tret del tamari, barreja-ho amb una vareta fins que el midó estigui ben integrat i escalfa-ho al foc sense deixar de barrejar fins que s’espesseixi.
  4. Quan la salsa estigui espessa, afegeix-hi les gotes de tamari per donar-hi una mica més de color i reserva.
  5. Talla el pebrot vermell i el verd a juliana i salta’ls a foc mitjà-alt en una paella amb oli, afegeix-hi la sal i el pebre i, quan comencin a enrossir-se, acaba amb l’all i el julivert. Deixa’ls al dente i serveix-los com a base del plat.
  6. Col·loca-hi a sobre les làmines de tofu fumat cruixents i afegeix-hi la salsa per sobre.
  7. Acaba amb una mica de cibulet fresc picat per sobre i… bon profit!

Text: Míriam Fabà. Professora de cuina vegana i creadora de Veganeando

T’ha agradat aquesta recepta? Troba’n más.

Pots trobar tots els productes ecològics d’aquesta recepta als nostres supermercats.

Contingut relacionat

  • Vegà

Sopa de miso amb tofu daurat

Tant el miso com el tofu estan elaborats a partir...

  • Vegà

Tofu cruixent a la barbacoa

Descobreix tofu cruixent a la barbacoa! Una recepta vegana i...

  • Vegà

‘Butter chicken’ de tofu

El butter chicken (o pollastre amb mantega) és un dels plats més populars...

  • Vegà

Tastets de seitan rics en proteïnes i baixos en calories

El seitan és un preparat a base de gluten i...