Tècniques de cuina

Llevat nutricional – Tècniques de cuina

El llevat nutricional caracteritza perquè té gust de formatge i es pot incorporar a tota mena de receptes. Afegeix-lo a amanides, patés, arrossos, pastes…!

Llevat nutricional: què és i com es pren?

És una forma inactiva de llevat que s’obté a partir de la fermentació de la melassa de sucre de remolatxa o de canya. Posteriorment, se sotmet a un procés d’assecatge i pasteurització. El resultat és un aliment ric en proteïnes vegetals d’alta qualitat i amb un elevat contingut en fibra, vitamines i minerals.

El llevat nutricional d’El Granero Integral és ideal per incorporar als teus plats preferits i la perfecta alternativa al formatge en les dietes veganes i en els casos d’intolerància als lactis.

Llevat nutricional

Dona un toc especial a amanides, pans, patés…

És el substitut ideal del formatge ratllat en multitud de receptes, però recorda escampar-lo abans de servir i no el gratinis al forn perquè es podria tornar amarg. També el pots afegir, amb l’objectiu de potenciar els gustos, a formatges o patés fets a base de llavors o fruita seca remullada; empolvorar qualsevol amanida, o fer-lo servir per realçar una vinagreta, dos casos en què combina molt bé amb mostassa. I si t’agrada fer els teus propis pans i pastissos, no dubtis a incorporar-ne una petita quantitat, sempre amb moderació.

Pasta veggie a la parmesana

Afegeix cremositat a receptes dolces i salades

Prova d’utilitzar-lo en purés espessos de tubercles (patata, moniato, iuca) i obtindràs una mescla similar al formatge cremós per dipejar. Has de triturar els tubercles un cop cuits i afegir-hi una mica d’aigua, suc de llimona, all, sal, pebre i llevat nutricional, que serà l’encarregat d’aportar-li el seu sabor característic. Igualment, no dubtis a fer-lo servir per acompanyar cereals –proporciona una gran cremositat als risottos, per exemple– o barrejar-lo amb la massa de creps o blinis.

Dip de menta i alvocat

Contingut relacionat

  • Tècniques de cuina

Psyllium – Tècniques de cuina

A més d'estabilitzar el colesterol i regular les funcions intestinals,...

  • Tècniques de cuina

Herba de blat – Tècniques de cuina

L'herba de blat són brots tendres de la llavor de...

  • Tècniques de cuina

Polenta – Tècniques de cuina

Elaborada amb farina de blat de moro, la polenta et...