Companys de viatge

Sucs “7 pomes” Veritas, una aliança per a la inclusió laboral

Veritas, Good Bio Foods i el Centre Especial de Treball (CET) El Pla unim forces per oferir “7 pomes”, una gamma de sucs de poma monovarietals i ecològics que promou la inclusió laboral.

Aquest projecte el protagonitzen persones com Belén Domínguez i Eva Ferrando, que treballen al CET El Pla produint amb molt d’afecte i professionalitat els sucs monovarietals Veritas. Elles gestionen cada etapa del procés, des de la manipulació fins a l’envasament i l’etiquetatge.

“Per mi, és un centre que m’ha aportat una estabilitat emocional, econòmica i moral molt important. El projecte d’aquests sucs m’ha fet sentir molt realitzada, molt contenta i crec que això és molt bo”, expressa l’Eva.

El CET El Pla, situat a prop d’Almacelles (Lleida), una zona que destaca per la producció de pomes, és gestionat per la Fundació Germà Benito Menni, una organització que forma part de l’Orde Hospitalària Sant Joan de Déu. Aquesta fundació treballa per donar oportunitats de feina a persones amb discapacitat o en situació de vulnerabilitat, acompanyant-les perquè puguin desenvolupar un projecte de vida amb plenitud i sentit.

Sucs elaborats amb 7 pomes

La clau de la qualitat excepcional dels sucs “7 Pomes” es basa en l’acurada elaboració. Cada ampolla conté el suc espremut de set pomes d’una única varietat.

“Cada varietat té un gust únic i especial. A més, són molt diferents entre si: la Golden, que és la poma per excel·lència de Lleida, és més dolça, la Granny és més refrescant i la Story és més afruitada. Amb el fet de no combinar varietats aconseguim que mantinguin sempre el mateix sabor”, explica Belén.

“En fem l’extracció mitjançant una premsada en fred i posteriorment una pasteurització, per la qual cosa conservem millor les propietats de la poma i el seu gust”, explica Belén.

Descobreix-ne més sobre el sabor i l’aroma de cada suc.

Un projecte on la qualitat també és important

A més d’acompanyar persones en risc d’exclusió social, al CET El Pla posen molt èmfasi en la qualitat dels productes. Per això, utilitzen pràctiques d’agricultura ecològica de productors locals de Lleida, propers al centre.

“Des del CET El Pla fa anys que apostem per l’agricultura ecològica; de fet, hem estat pioners a fer una horta ecològica. Sempre que comencem un projecte volem anar una mica més enllà, ens agrada que sigui singular, un projecte en què la persona sempre estigui al centre, en què es dinamitzi territori i s’hi doni valor afegit, en el qual es promocioni una nutrició saludable i el treball en xarxa”, afirma Marisol Hernández, responsable de l’àrea agroalimentària a CET El Pla.

Vols descobrir els nostres companys de viatge? Coneix-los.

Contingut relacionat

  • Companys de viatge

Sucs monovarietats

Veritas, Good Bio Foods i CET El Pla, el centre...

  • Companys de viatge

T’apassionen els sucs? Tria’ls sempre ecològics

Quan fa calor ve de gust prendre un suc de...

  • Companys de viatge

Vegetalia, pioners en la fabricació de proteïna vegetal ecològica – Companys de viatge

Des del primer moment, Vegetalia ha estat el nostre company...

  • Companys de viatge

A Veritas només tenim taronges de veritat

Som en plena temporada de fred, i la natura ens...