La sopa minestrone és una sopa italiana reconfortant, molt nutritiva i fàcil de fer. Porta mongetes, pasta i verdura de temporada. El formatge parmesà ratllat per damunt és el toc final que ens recorda l’origen d’aquesta recepta.
Pots trobar tots els ingredients d’aquesta recepta a la botiga online de Veritas.
Elaboració:
Preparació: 10 min.
Cocció: 15 min.
Racions: 4 bols.
Pela i trosseja les verdures.
Posa una cassola grossa al foc amb 2 cullerades d’oli d’oliva verge extra i tira-hi els alls, el porro, el carbassó i la carbassa. Posa-hi una mica de sal i sofregeix-ho durant 7-8 minuts.
Afegeix-hi el tomàquet trossejat o 3 cullerades de tomàquet fregit. Tira-hi també les mongetes prèviament escorregudes i cuina-ho un parell de minuts més.
Després incorpora-hi la pasta i cobreix-ho amb el brou de verdures. Remena-ho i deixa-ho coure tapat a foc mitjà durant 12-15 minuts.
Rectifica la sopa de sal i serveix-la amb parmesà ratllat per damunt.
Millor prendre-la acabada de fer, ja que la pasta va absorbint tot el brou de la sopa.
Recepta elaborada per Laura Sacristán, creadora del perfil @shoothecook.