Tant el miso com el tofu estan elaborats a partir de soja, un llegum molt nutritiu que conté tots els aminoàcids essencials, cosa que la converteix en un ingredient ric en proteïna vegetal de qualitat. Gaudeix d’aquesta sopa miso exquisida ara que arriba el fred de l’hivern.
Sopa miso amb todu daurat
Ingredients:
1 rajolí d’oli d’oliva verge extra
250 g de tofu blanc
1 L de brou de verdures
2 cullerades d’alga wakame en flocs
1 cullerada de pasta de miso
4 fulles de cibulet fresc
1 cullerada de ceba deshidratada
Pots trobar tots els ingredients d’aquesta recepta a la botiga online de Veritas.
Elaboració:
Per preparar el dashi vegà, escalfa el brou de verdures en una olla, afegeix-hi les algues i la ceba, barreja-ho i deixa-ho coure a foc mitjà-baix durant uns 30 minuts (sense que arribi a bullir), fins que estiguin ben hidratades i hagin aromatitzat el brou.
Escorre el brou en una altra olla i reserva les algues i la ceba per separat.
Talla el tofu a daus petits i marca’ls a la paella amb un rajolí d’oli, fins que quedin daurats.
En un bol petit barreja la pasta de miso amb una mica del dashi filtrat.
Posa la mescla a l’olla amb la resta del dashi i escalfa-ho.
Incorpora-hi el tofu saltat, l’alga i la ceba, i cou-ho a foc mitjà-baix sense bullir, durant un màxim de 10 minuts.
Pica el cibulet en petits cilindres per decorar la sopa i aportar-li un toc fresc.
Una recepta ideada per Míriam Fabà, chef i professora de cuina, a més d’impulsora de la pàgina web veganeando.com.
Descobreix més sopes.
Contingut relacionat
Sopes i brous
Sopa d’hivern
Aquesta sopa d'hivern és d'allò més saludable com a entrant,...
Sopes i brous
Brous preparats ecològics
Poques coses agraden més que una sopa ben calenta quan...
Sopes i brous
Sopa minestrone de verdures i mongetes
Sopa minestrone de verdures i mongetes, un autèntic còctel de...