Llegir etiquetes

Seitan fresc Veritas 

Cada cop més persones d’arreu del món decideixen passar-se a una dieta vegetariana o vegana, i fins i tot persones omnívores simplement volen ampliar les seves opcions d’aliments rics en proteïna. Per això, hem decidit d’analitzar un dels nostres productes vegetals més venuts, el seitan fresc, i comparar els seus ingredients i elaboració amb els d’un seitan de marca blanca que trobem disponible en un gran supermercat.

Seitán - Leer Etiquetas - Veritas

A simple vista no observem gaire diferència i, fins i tot, podem veure que la versió ecològica té una llista més llarga d’ingredients, però si ens hi fixem bé, veurem que estan elaborats de manera diferent i que l’aportació nutricional de tots dos tampoc és semblant. 

El nostre seitan, com que és de producció ecològica, garanteix que està lliure de possibles restes de pesticides i fertilitzants de síntesi química, d’ingredients d’origen transgènic o organismes modificats genèticament i d’additius no autoritzats en agricultura ecològica.

Alhora, el cultiu ecològic del blat i de la resta de matèries primeres fomenta la rotació de conreus i el bon ús dels recursos naturals, de manera que contribueix al manteniment de la biodiversitat dels camps.

Gràfic abril seita- llegir etiquetes- Veritas

A més a més, la versió ecològica està elaborada amb dues salses de soja de diferent intensitat, alga kombu, all i gingebre. En coure el gluten i la farina d’aquest brou, s’aconsegueix un producte no només més esponjós i gustós, sinó també més digestiu i nutritiu, ja que la resta dels ingredients complementa les mancances nutricionals del blat.

Si s’analitza el perfil nutricional, tant el seitan ecològic com el no ecològic aporten una quantitat semblant de calories i de proteïnes i, per tant, són ideals com a font proteica de la dieta. Pel que fa als greixos, la versió ecològica conté gairebé la meitat de les totals i quasi un terç de les saturades en comparació amb la no ecològica i, a més a més, la quantitat de sal també és molt inferior: arriba a ser fins a tres cops més baixa en el seitan ecològic.

El blat ecològic i els aliments elaborats amb aquest blat contenen una aportació més gran de minerals totals*.

Dra. Dolores Raigón, Manual de la nutrición ecológica. de la molécula al plato.
Font:
Raigón Jiménez, M. Dolores (2020). Manual de la nutrición ecològica: De la molécula al plato. València, Societat Espanyola d’Agricultura Ecològica, p. 320-336.
 • Etiqueta curta
 • No conté greixos afegits
 • No porta additius
 • Està elaborat amb més gluten i, per tant, és més esponjós 
 • Etiqueta curta
 • Conté oli de gira-sol refinat
 • No porta additius


Troba aquest seitan a la botiga online de Veritas.

Descobreix altres comparacions d’etiquetes.

Contingut relacionat

 • Llegir etiquetes

Pita amb seitan emmetxat

Aquesta pita amb seitan emmetxat t'encantarà. El gust del seitan...

 • Llegir etiquetes

Seitan – Tècniques de cuina

El seitan és una proteïna vegetal molt versàtil a la...

 • Llegir etiquetes

Seitan: suau, proteic i digestiu

Conegut com la "carn vegetal", el seitan aporta proteïnes d'alt...

 • Llegir etiquetes

Fajitas de seitan amb guacamole – FastGood

Fajitas de seitan amb guacamole, un clàssic revisitat de la...