Ara a Veritas

Rodó d’olives: caràcter mediterrani

Ja és aquí la nova proposta del nostre obrador! El rodó d’olives és un pa 100% ecològic, elaborat amb massa mare de cultiu propi, farina de blat i olives verdes de proximitat. El resultat: gust intens, aroma profunda i molla humida i esponjosa.

Les olives són fonamentals en la dieta mediterrània, no sols per ser excepcionalment nutritives i saludables, sinó perquè se n’extreu el preuat oli d’oliva verge extra. Aquest reconegut superaliment destaca per les seves importants propietats protectores de l’aparell cardiovascular i la versatilitat a la cuina.

A l’obrador de Veritas les hem convertit en protagonistes del nostre pa nou: el rodó d’olives. L’elaborem de manera artesanal amb farina de blat ecològica i massa mare de cultiu propi, mitjançant un procés de fermentació lenta que aporta més suavitat a la molla i una millor textura a la crosta.

Aquesta nova referència amplia la gamma de pans honestos, autèntics, ecològics i sense químics. Es cou, igual que la resta, en forn de sola de pedra, a una temperatura precisa per dotar les peces d’una crosta rústica i una molla alveolada, que en aquest cas resulta una mica humida a causa de l’oli d’oliva que desprenen les mateixes olives.

El rodó d’olives, l’acompanyament perfecte

És ideal per prendre només com a aperitiu, preparar unes torrades amb formatge fresc o acompanyar des d’una amanida de tomàquet i orenga. Tasta’l amb un fil d’oli d’oliva verge extra i unes escates de sal!

Les olives, un ingredient ric en greixos saludables

Des del punt de vista nutricional, les olives són font de fibra, ferro, vitamines A i E i àcids grassos monoinsaturats , ja que són riques en omega-3, omega-6 i, sobretot, en omega-9 (àcid oleic). Aquest aliment ajuda a prevenir malalties cardiovasculars i equilibra el colesterol. A més, els àcids grassos monoinsaturats estimulen la producció de colecistoquinina, l’hormona encarregada d’enviar el missatge de sacietat al cervell.