Diccionari d'aliments

Refresca els teus plats amb cogombre

És l’hortalissa ideal quan els termòmetres es disparen: calma la set, hidrata i refresca. A més, combina molt bé amb la resta de verdures i fruites de temporada. Descobreix 5 idees per cuinar amb cogombre. Refresca els teus plats amb cogombre - Diccionari d'aliments - Veritas

Refresca els teus plats amb cogombre

La pell dels cogombres concentra la major part de les seves vitamines, juntament amb la fibra. En els gaspatxos, salmorejos, cremes fredes, batuts i liquats pots fer servir la pell, ja que amb el triturat amb prou feines se0n precep la textura fibrosa. Amb tot, com que la pell del cogombre és lleugerament amarga és recomenable pelar-los en franges alternes.

Raviolis verds

Fes un premsatge de cogombre tallant-lo a rodanxes fines i col·locant-les ne una safata a capes, posant sal entre les rodanxes. Posa-hi damunt una pila de plats per exercir pressió i que els cogombres deixin anar aigua. Al cap d’una mitxa hora retira el líquid i esbandeix. Ja pots elaborar uns saborosos raviolis: posa entre dues rodanxes un paté de pèsols i wakame, condimenta-ho amb una salsa d’alvocat, tàperes i llimona i escampa-hi per sobre llevat nutricional o formatge parmesà ratllat.

Adobats i tabule

Fes un adobat de cogombres amb una salmorra de vinagre d’arròs, alls, sucre integral de canya o de coco i grans sencers de pebre, clau i cardamom. Per elaborar un adobat curt, deixa una mica de pell i treu les llavors, talla els cogombres a mitges llunes, barreja-les amb sal i col·loca-les en un colador. Deixa que es macerin almenys una hora i si queden massa salades esbandeix-les i asseca-les amb paper de cuina. Et quedarà un tabule deliciós si el barreges amb api, fruita seca, búrgul o cuscús, quinoa cuita, ceba tendra picada fina, orellanes a dauets, herbes fresques (com ara julivert, coriandre, menta i alfàbrega), sus de llimona i oli d’oliva.

Cremes fredes

La combinació de cogombre amb iogurt és un clàssic de la cuina estiuenca. Afegeix-hi alvocat i una mica de vinagre d’umeboshi (en lloc de suc de llimona i sal) i obtindràs una crema deliciosa per prendre freda.

Saltats i gratinats

També pots saltar uns cogombres al wok amb gingebre, salsa de soja i oli de sèsam. O emplenar unes barquetes de cogombre amb beixamel i gratinar al forn.

Macedònies i batuts

Incorpora daus de cogombre a les macedònies de fruita o fes un saboròs batut amb cogombres, alvocat, llet de coco, xarop d’atzavara i pinya. Descobreix els imprescindibles d’estiu!

Contingut relacionat

  • Diccionari d'aliments

Amanida oriental de cogombre

Amanida oriental de cogombre, un entrant molt refrescant, ideal per...

  • Diccionari d'aliments

Crema verda d’estiu

Crema verda d'estiu amb espinacs, pebrot, carabassó... Les verdures aporten...