Consells

Reforça les defenses de manera natural

La tardor és una època de refredats i grips i la millor manera de resistir l’atac de virus i bacteris és prendre plantes que estimulin el sistema immunitari, afegir all al àpats i seguir una dieta rica en vitamines, minerals i antioxidants. Reforça les defenses de manera natural!

Reforça les teves defenses - Consells - Veritas

El sistema immunitari es reforça quan mantenim el cos a una temperatura saludable, d’aquí la importància de mantenir les lumbars i els peus ben protegits i tenir sempre a mà una o dues capes d’abric per als moments en què el temps empitjora sense avisar. Així mateix, és primordial adequar les hores de descans nocturn i ficar-se al llit una mica més d’hora, cosa que ens pot ajudar a adaptar-nos al ritme de treball després de l’aturada de l’estiu. Aquest costum serà especialment útil si, amb l’increment de la foscor i el fred, notem una baixada en la vitalitat i l’estat d’ànim.

L’alimentació és fonamental a l’hora d’aclimatar-se al canvi d’estació. És tan senzill com consumir productes de temporada i escoltar el nostre organisme. Però no tot depèn de la mena de menjar triat: la calor interior que aporta cada aliment depèn tant de la seva naturalesa tèrmica com de la preparació. Així, com més llarga sigui la cocció, més gran serà el poder yang de l’aliment i més calor interna generarà. Per aquesta raó, la tardor és l’estació dels brous, les cremes, els enfornats, els sofregits, els estofats i les coccions lentes amb poca aigua.

Reforça les defenses de manera natural

  • Equinàcia: és la planta per excel·lència per estimular el sistema immunitari. Pots fer una cura preventiva a principis d’octubre coincidint amb l’arribada de la tardor.
  • Probiòtics: a l’intestí hi ha una gran part de les teves cèl·lules defensives i la millor manera de promoure’n el bon funcionament és cuidar la microbiota o flora intestinal.
  • Reishi: aquest bolet japonès té propietats immunomoduladores, a més de ser bacterià i antiviral. Es recomana prendre’n en temporades de 3 a 4 mesos.
  • Vitamina A: un nutrient vital per a les mucoses (la primera barrera del cos per defensar-se de les infeccions) i les glàndules suprarenals, l’esgotament de les quals provoca la disminució de les defenses.


Pots trobar tots els complements a la nostra botiga en línia.

Descobreix la nostra proposta de menú setmanal per augmentar les defenses.

Contingut relacionat

  • Consells

Com reforçar el sistema immunitari

Notes més cansament de l'habitual?, trigen a cicatrizar-se't les ferides?,...

  • Consells

Superfoods

Superfoods, una petita quantitat té una densitat enorme de nutrients...