Celiacs

Quinoa, energia sense gluten

Energia sense gluten! La quinoa és un aliment indispensable al rebost dels celíacs, la quinoa amplia les possibilitats culinàries dels que no poden prendre gluten i volen menjar de manera saludable i nutritiva.

Quinoa, energia sense gluten - Productes Veritas

proteïnes d’alt valor biològic, que contenen tots els aminoàcids essencials. És rica en fibra i minerals, com ara ferro, calci i fòsfor. També conté vitamina B i àcid fòlic. A més, aporta carbohidrats d’absorció lenta i és baixa en greixos (entre un 4% i un 9%), la meitat dels quals són cardiosaludables en forma d’àcid linoleic (omega-6).

Quinoa, energia sense gluten

És un gra versàtil que forma part d’infinitat d’elaboracions culinàries sense gluten. És tan digestiva i ben tolerada que es pot afegir com a ingredient a les farinetes dels nadons. Els grans poden coure’s com si es tractés d’arròs, per fer risottos o paelles, però també pot incorporar-se a guisats, sopes, amanides o per fer farciments o hamburgueses vegetals. D’altra banda, és interessant per a les elaboracions dolces. Per exemple, una mescla de grans de quinoa inflada amb mel o xarop d’atzavara i fruita seca per fer barretes energètiques. Fins i tot hi ha qui les banya en xocolata per preparar delicioses llaminadures sense gluten.

Consells de preparació

  • 1. Neteja els grans: cal rentar la quinoa fins que surti l’escuma provocada per la saponina, la substància que dona un gust amarg a la quinoa.
  • 2. Cou-la: les proporcions són 1 tassa de quinoa per 2 d’aigua o brou. (Aquesta tassa de quinoa en sec donarà com a resultat 3 tasses de quinoa preparada).
  • 3. Temps: bullirà durant 15 o 20 minuts.
  • 4. Presentació: pot acompanyar-se de verdures, fruita seca, llavors, espècies o herbes aromàtiques. Si vols que tingui gust de nous, hauràs de torrar-la a la paella després de bullir-la.


Descobreix la tècnica de cuina de la quinoa en aquest vídeo.


Pots trobar la nostra quinoa ecològica a la botiga en línia.

Contingut relacionat

  • Celiacs

Amanida de kale, quinoa i azukis – Fastgood

Amanida de kale, quinoa i azukis, una recepta senzilla, de...

  • Celiacs

Cereals i llavors sense gluten

Els cereals i les llavors sense gluten són els millors...