Consells

Pren fibra i guanya salut

Està científicament provat que la fibra és un nutrient fonamental per al bon funcionament de l’organisme. A més de facilitar el trànsit digestiu, permet sintetitzar la glucosa vinculada amb l’activitat mental, conserva la flora intestinal en perfectes condicions i protegeix de l’obesitat i la diabetis.

Pren fibra i guanya salut - Consells - Veritas

Hi ha dos tipus de fibra: la soluble i la insoluble. La primera es troba en llegums, fruita seca, fruita, verdura i cereals. A l’entrar en contacte amb l’aigua es forma un gel que té la capacitat de generar sensació de sacietat. És la responsable de reduir els nivells de glucosa i colesterol. La insoluble forma part dels aliments com els cereals i derivats, especialment integrals. Evita el restrenyiment.

  • Cereals: el pa integral, l’arròs integral i els flocs de civada contenen cel·lulosa, el principal component de la fibra i responsable d’evitar el restrenyiment.
  • Llegums: saborosos i energètics, els llegums han format part de l’alimentació diària. Mitja tassa de llenties conté 5.2gr de fibra.
  • Verdures i hortalisses: tot i que les verdures són riques en fibra, no ho són tant com altres aliments. Per tant, si volem obtenir els seus beneficis a través d’aquest grup haurem de consumir més quantitat. 100 g de carxofes contenen 8.6gr de fibra, una beina de pèsols, 4gr, una pastanaga crua 2.3gr…
  • Fruita: és aconsellable menjar pomes, peres i prunes amb pell. Les mores i els gerds també aporten una bona quantitat, i les taronges, les figues, els plàtans i el coco milloren el trànsit intestinal.
  • Fruits secs, fruita seca i llavors: l’esmorzar i el berenar són les millors ocasions per consumir dàtils, albercocs secs, figues seques, prunes, panses, ametlles, nous i cacauets.

Pots trobar tots els productes d’aquest article a la botiga en línia de Veritas o a les botigues físiques. Troba el teu supermercat Veritas més pròxim!