Elaborada amb farina de blat de moro, la polenta et permet elaborar multitud de receptes, tant salades com dolces, ja sigui un aperitiu, una guarnició, un entrant, un plat principal o unes postres. Tu tries!
Pocs plats hi ha més típics del nord d’Itàlia que la polenta. De totes les varietats -groga, blanca i fosca-, la primera és la més popular i s’elabora assecant el blat de moro i molent-lo fins a obtenir-ne una farina.
Polenta – Tècniques de cuina
Tradicionalment, es coïa en una olla de coure a foc lent perquè se’n pogués desenvolupar tot el sabor. La lentitud d’aquest procés ha provocat l’aparició del precuit o instantani, la preparació del qual és d’allò més ràpida i senzilla.
Només cal portar a ebullició el líquid triat segons la recepta (suc, brou, llet…) i, quan comenci a bullir, abocar-hi la sèmola en forma de pluja.
Només cal remenar-la sense parar
Per cuinar-la bé és important barrejar-la de manera constant fins que la densitat de la pasta faci que es desenganxi de les parets de l’olla.
Si vols donar-li un toc cremós, afageix al final de la cocció una mica de greix: oli d’oliva, mantega, ghee o oli de coco.
Igualment, és possible condimentar-la amb pebre, cúrcuma, farigola, bitxo, romaní o qualsevol altra herba aromàtica.
Xips de polenta al forn
L’ingredient estrella
Una vegada feta, et permet preparar plats dolços o salats; d’aquí que el líquid que utilitzis per a la cocció l’has de triar en funció del resultat final que vulguis obtenir.
La seva gran versatilitat la converteix en l’ingredient ideal d’un aperitiu, un plat principal, una guarnició…, tot i que també és l’acompanyament idoni de dolços i postres.
Una altra opció és deixar-la refredar una vegada cuinada i fer-ne blocs quadrats o rectangulars que pots rostir o fregir: és especialment saborosa rostida al forn amb verdures o utilitzada com a base d’una falsa pizza de carn i formatge.
Triangles de polenta
Contingut relacionat
Tècniques de cuina
Xips de polenta al forn
No deixis de tastar aquesta saludable alternativa a les clàssiques...
Tècniques de cuina
Triangles de polenta
Triangles de polenta, una recepta molt senzilla i deliciosa de...
Tècniques de cuina
Hamburguesa de polenta i verdures – FastGood
Hamburguesa de polenta i verdures, recepta preparada pel reconegut xef...
Tècniques de cuina
Llavors de lli moltes – Tècniques de cuina
Les llavors de lli són molt riques en omega-3, uns...