Atenció al client
De dilluns a divendres de 9 a 20 h. Dissabtes de 9 a 14 h (excepte festius).
Els fermentats formen part de la nostra cultura des de fa milers d’anys i es troben en el pa, els iogurts, el formatge, la xucrut, el miso… Són rics en probiòtics i els últims avenços científics han demostrat que tenir una bona salut intestinal és beneficiós per a la salut en general.
La microbiota està formada per múltiples soques de microorganismes que s’han anat adaptant a la teva dieta perquè s’alimenten del que menges diàriament. En consumir aliments fermentats probiòtics, aconseguiràs renovar la flora intestinal i proporcionar-li nous i beneficiosos microorganismes. Ara bé, no tots tenen les mateixes virtuts per a la salut i, si vols que continguin microorganismes beneficiosos, han de complir alguns requisits, com haver estat elaborats de manera natural i estar sense pasteuritzar.
Tria sempre fermentacions tradicionals sense pasteuritzar, com per exemple:
Cadascun ha tingut un procés diferent, per la qual cosa cadascun disposa d’unes qualitats específiques i l’ideal és anar-los combinant, perquè puguis aprofitar-ne la diversitat.
En cas que elaboris els teus propis fermentats a casa, fes-ho de manera tradicional i recorda que, com que és una forma de conservació, pots guardar-los durant bastant temps perquè no es faran malbé.
A més de cuidar la salut intestinal, els fermentats milloren la digestió dels aliments, ja que són capaços de predigerir i descompondre els aliments abans de que siguin consumits; ajuden a eliminar patògens; reforcen el sistema immunitari, que està directament lligat al bon estat de la microbiota, i redueixen les possibilitats de desenvolupar malalties degeneratives, infeccioses i autoimmunitàries.
Text: Nerea Zorokiain Garin, consultora, professora i xef de macrobiòtica.
Descobreix com millorar les teves digestions amb suplements naturals com...
Quan ens alimentem pensem que només nodrim les cèl·lules, però...
Descobreix 10 fermentats que es consideren un superaliment ja que...