Diccionari d'aliments

Patés vegetals, molt per triar

Els patés vegetals són un bàsic en la cuina lleugera i saludable gràcies al seu gust i versatilitat. A Veritas tenim fins a 24 varietats de patés vegetals, que s’adapten als gustos i preferències de tots els membres de la família. Patés vegetals, molt per triar - Veritas Delicats i cremosos, els patés vegetals són una bona opció per preparar un entrepà complet (afegint-hi per exemple unes fulles d’enciam i uns daus de tomàquet o alvocat), un sandvitx, molt tendre o unes torrades delicioses, i també són fabuloses per afegir a qualsevol tipus de pasta, amanides, arrossos, etc. En aquest cas es poden fer servir directament o allargant-los amb una mica d’oli, brou o aigua.

Patés vegetals, molt per triar

Amb proteïnes a base de tofu

els patés de tofu s’equiparen als de carn en el sentit que poden solucionar un esmorzar o un berenar quan es necessita una aportació de proteïna. Com a avantatges, contenen menys greixos saturats, són menys calòrics i, com que el tofu és una proteïna neta, sobrecarreguen ments els ronyons i el fetge quan es metabolitzen. Al tofu s’hi poden afegir altres ingredients en menys quantitat per aconseguir diferents alternatives: fines herbes, algues, rovellons, xiitakes, xampinyons, tomàquet i tofu-miso.

De llegums

El més famós i consumit és l’hummus àrab a base de cigrons. Totes les versions amb gustos diferents són perfectes per untar pans de pita i torrades o per sucar tires de verdures crues, com pastanaga i api. Igualment, els cigrons són una base excel·lent per a tot tipus de patés, ja que aun es trituren formen una pasta molt agradable per untar, com és el cas del paté de xiitakes. Una de les últimes novetats és el paté d’azukis, unes petites mongetes vermelles de gust dolç que són molt digestives i, a diferència d’altres llegums, no generen flatulències.

De verdures

Destaquen per la seva lleugeresa i pel gust dels seus ingredients. En tenim d’albergínia, de carxofa, de calçots, de remolatxa i rave, de carbassa i gingebre, d’espàrrecs i de pebrot vermell, sense oblifar la clàssica olivada, que únicament conté olives negres o verdes i és perfecta per amanir unes verdures al forn. Gaudeix d’aquesta deliciosa recepta de mongetes i paté d’albergínies. Cal destacar especialment el d’all negre, capaç de provocar una explosió de sabor al paladar de difícil definició, ja que es tracta del gust umami, el més rodó de tots. Després de ser fermentat, l’all no pica ni repeteix i aquest paté és ideal per elaborar salses per a amanides, condimentar arrossos, untar torrades o com a substitut de l’all blanc.

Especials i diferents

El resultat que s’aconsegueix en barrejar tomàquet sec amb espècies pròpies de la sobrassada és extraordinari. El paté es diu sabrossada i té un paladar especiat i intens. També pots preparar-te tu mateix aquest paté de tomàquet sec i nous.

Contingut relacionat

  • Diccionari d'aliments

Amanida de mongetes i paté d’albergínies

Amanida de mongentes, una recepta senzilla, ideal per a qualsevol...

  • Diccionari d'aliments

Paté de tomàquet sec i nous

Paté de tomàquet sec i nous, amb una textura, un...

  • Diccionari d'aliments

Amanida de mongetes amb préssec i pesto de remolatxa

Amanida de mongetes amb préssec, un entrant energètic que facilita...