Ets de fer-te sucs i llençar la resta de la taronja? Pren nota d’aquesta idea de pa de pessic, per aprofitar la fruita del tot, incloent-hi la polpa i la pell.
Pa de pessic de taronja
La taronja ens arriba quan més la necessitem. Rica en vitamina C, reforça el nostre sistema immunitari i ens ajuda a prevenir refredats. Aprofita la fruita al complet per fer aquest pa de pessic.
Ingredients:
- 250 g de farina d’espelta
- 1 taronja
- 1 iogurt natural
- 4 ous
- 4 dàtils medjoul
- 1 sobre de llevat
- 50 ml d’oli d’oliva verge extra
Pots trobar tots els ingredients a la botiga online de Veritas.
Elaboració:
- Posa a remullar els dàtils durant 15 minuts. Reserva’ls.
- Preescalfa el forn a 180 °C.
- Ratlla la pell de la taronja evitant la part blanca, esprem el suc i elimina la part blanca que envolta la polpa. Reserva-ho.
- En un bol, col·loca el iogurt, els ous, el suc i la polpa de taronja, els dàtils i l’oli d’oliva, i tritura-ho fins a obtenir una massa homogènia.
- Afegeix-hi la farina, el llevat i la ratlladura de taronja, i barreja-ho fins que tot quedi ben integrat.
- Aboca la massa en un motlle i enforna’l durant 30-40 minuts a 180 °C.
- Si et ve de gust, hi pot afegir una mica de canyella, gingebre o nous.
Gaudeix d’aquesta recepta de la dietista i nutricionista Anna Torelló, impulsora del perfil d’Instagram @thehappyavocadooo.
Descobreix més receptes.